Hakkari'de polis ağlanacak halde

Haber Giriş : 06 Aralık 2005 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnsan Hakları Komisyonu'nun gezisi sırasında polisin çalışma şartlarını inceleyen CHP'li Ersin, duygularını böyle ifade etti

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, başta Hakkari olmak üzere bölgede görev yapan polislerin 'insan haklarına aykırı koşullarda" çalıştıklarını söyledi. Ersin, Hakkari'de gördüğü polis manzarasını "Gidip görmesem, başkalarından duysam inanmayacağım manzaralarla karşılaştım. Canım yandı, ağlamamak için kendimi zor tuttum" diye anlattı. İnsan Hakları Komisyonu, Şemdinli olaylarını yerinde araştırdı. Gezide, daha çok bombalama olayının üzerinde durulurken, Ahmet Ersin, polisi gözledi. Ersin'in izlenimleri şöyle:

TEK TUVALET
15-20 kişi aynı tuvaleti ve banyoyu kullanıyor, 3-4 kişi aynı odada yatıyor. Bu yaşantı insanlara özgü olamaz, zor koşullarda çalışan güvenlik güçlerine hiç reva görülemez.
* Yemekhaneleri kir pas içinde.
* Ankara'dan 40 kişilik özel tim desteği yapılmış. Camiye yerleştirilmiş ve yer yataklarında yatıyorlar.
* Dış göreve giden personele verdikleri yemek harcırahı 3.6 YTL. Yani günlük 3.6 YTL'lik kumanya ile besleniyorlar.
* Hakkari Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nün 139 personeli eski bir binada barınıyor. Bina, güvenlikten yoksun. Etrafı dağlar ve sivillere ait konutlarla çevrili. Devlet polisini de kaderine terk etmiş.
* Orada yaşam koşulları, sosyal ve psikolojik konular sağlıklı görev yapmaya asla uygun değil. Ailesinde de büyük sorunlar yaşar. Koşullar insan haklarına kesinlikle aykırı. Gözümle görmesem birilerinden duysam inanmazdım. Canım yandı, kendimi acayip hissettim. Ağlamamak için kendimi zor tuttum.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber