Şener: Satın alma gücü, 3 yıl öncesine göre daha iyi durumda

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 14:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Vekili Abdüllatif Şener, Türkiye'de satın alma gücünün 3 yıl öncesine göre daha iyi durumda olduğunu söyledi.

AK Parti grup toplantısında konuşan Şener, "AK Parti'nin gizli ajandası mı var" diyenlere, "AK Parti'nin ajandası açıktır, şeffaftır. Bu ajandada yalnızca halkımızın mutluluğu, huzuru ve refahı, milletimizin bekası ve yücelmesi vardır" dedi.

Geçmiş yıllarda ham petrol fiyatlarındaki yükselişin ülkede ciddi sıkıntılara yol açtığını hatırlatan Şener, son günlerde ham petrol varil fiyatlarının hızlı yükselişine rağmen böyle bir sıkıntı yaşanmadığını ifade etti. Şener, "Ham petrol fiyatlarındaki yükselişin enflasyon ve büyüme üzerindeki olumsuzlukları olmasına rağmen bugün Türkiye'de istikrar vardır, güvenli bir ekonomik atmosfer vardır" diye konuştu.

Makroekonomik göstergeler konusunda bilgi veren Şener, Türkiye'nin, "1953 yılından beri uzun dönemli en yüksek büyüme oranlarını kendi dönemlerinde yakaladığını" belirtti.

İşsizlik rakamlarına bakıldığında, rakamların 2002 yılının 3. çeyreğinde yüzde 9.6 iken 2005 yılının aynı döneminde yüzde 9.4 olarak gerçekleştiğine dikkati çeken Şener, "İşsizlik oranında önemli bir düşüş yaşanmamıştır. Bundan hareketle en azından şunu söyleyebilirim; 3 yılı dolan AK Parti iktidarı döneminde işsizlik artmamıştır, var olan işsizlerin üzerine ilave yeni işsizler bindirilmemiştir. Üstelik tarım dışı istihdam rakamları değerlendirildiğinde önemli artışlar olduğu görülür"dedi.

Makroekonomik rakamlardaki iyileşmenin halka yansımadığını söyleyenlere bir dizi ürünün fiyatlarını karşılaştırarak yanıt verilebileceğini kaydeden Şener, "Benim kuşağımda hiç kimsenin bir malın fiyatının artmadığını, aksine ucuzladığını gördüğünü hatırlamıyorum. Ama AK Parti iktidarı döneminde onlarca malın fiyatı 3 yıl öncekinden daha ucuzdur" dedi.

Maaşlarla alınabilecek ürün miktarlarının karşılaştırmasını da yapan Şener, "Satın alma gücü 3 yıl öncesinden daha iyidir. İnsanımızın daha yüksek refah talebi devam edecektir, bunun durması söz konusu olamaz. Refah talebinin yüksek olması, Türkiye'nin yararınadır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber