Şarköy SGK İlçe Binası hizmete açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, reform yaparak, kurumun yapısını değiştirdiklerini söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2013 20:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şarköy SGK İlçe Binası hizmete açıldı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, reform yaparak, kurumun yapısını değiştirdiklerini söyledi.

İlhan, SGK'nın Şarköy ilçe binasının açılışında yaptığı konuşmada, hayatın değişik aşamalarında bir şekilde SGK ile muhatap olunduğunu belirterek, kurumun çok önemli değişimler ve değişiklikler geçirdiğini kaydetti.

SGK'da 2006'da yapısal değişikliklere gidildiğini vurgulayan İlhan, şöyle devam etti:

"SGK'da reform yaparak, kurumun yapısını değiştirdik. Daha önce Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Sosyal Sigortalar Kurumu tek çatı altında birleştirildi. Neden böyle bir değişiklik ihtiyacı duyuldu- Farklı sosyal güvenlik kurumlarına bağlı vatandaşlarımızın devletten aldığı hizmetlerde eşitlik sağlanması, standardizasyona gidilmesi gerekiyordu. Genel Sağlık Sigortası ve Sosyal Sigortalar Kanunu ile kurum, büyük bir değişim daha yaşadı."

Türkiye genelinde tüm ilçelerde şubeler açarak, vatandaşın ayağına hizmet götürdüklerini anlatan İlhan, 2013 yılı içinde tüm ilçelerde büroları hizmete sokmayı amaçladıklarını kaydetti.

"Biz, vatandaşımızın ayağına gitmeyi amaç edindik. Tepeden yönetmekle olmuyor. Çalışmalarımızı daha hızlı sürdüreceğiz" diyen İlhan, Şarköy ilçe binasının açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılış törenine, SGK İl Müdürü Mahmut Kotan, Şarköy Kaymakamı Zekeriya Güney ve çok sayıda davetli katıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber