Hala adli sicil kaydı isteyen tek kurum

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü görevde yükselme duyurusunda adli sicil kayıt belgesi isteniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mart 2013 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hala adli sicil kaydı isteyen tek kurum

Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan "Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul Ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin" 8. maddesinde Başvuru sahibinden bilgi ve belge istenmesine ilişkin esaslar düzenlenmiştir.

Burada, açık olarak "Başvuru sahibinden adlî sicil kaydı istenmez, bunun yerine yazılı olarak beyan istenir" hükmü yer almaktadır.

Bu hüküm şuan neredeyse bütün kurumlarca uygulanmaktadır. Sadece Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü hariç... Bu kurum yayınladığı görevde yükselme duyurusunda şu belgeleri istemiştir.

") Başvuran personele ait başvuru formunu,
2) Nüfus kayıt örneğini ya da onaylı nüfus cüzdanı fotokopisini,
3) Diploma veya geçici mezuniyet belgesinin onaylı örneğini,
4) Adlî sicil ve arşiv kaydını,
5) Hizmet belgesini ve daha önce görevde yükselme sınavına katılıp katılmadığını, başvurup da eğitime ya da sınava katılmamış ise nedenini, başvurup da katılmış ise sınav sonucunda aldığı puana ilişkin bilgi notunu sırasıyla dizi pusulasına bağlayacak, plastik telli dosya içerisine yerleştirmek suretiyle en geç 18 Mart 2013 günü mesai saati bitimine kadar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünde olacak şekilde göndereceklerdir. Bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik evrak içeren başvurular kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır."

Sınava girecek memurlar, hem bürokratik anlamda hem de maddi anlamda külfet yaratacak bu uygulamanın değiştirilmesini talep etmekte....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber