400 öğrenciye 80 milyarlık yardım

Haber Giriş : 06 Aralık 2005 23:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon ve ilçelerinde eğitim öğretimlerini sürdüren yardıma muhtaç 400 öğrenciye Kenan Ünal isimli bir işadamı tarafından 80 milyarlık giyisi yardımında bulunuldu.

Akçaabat İlçesi Yıldızlı Beldesi Uzunlar Outlet Giyim'in önünde düzenlenen bir törenle, giyim eşyaları yardıma muhtaç fakir öğrencilere verilmek üzere ilçe milli eğitim müdürlerine teslim edildi.

Tekstilci işadamı Kenan Ünal, törende duygulanarak konuşmakta zorlandı. Ünal, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan İstanbul'da eğitime yüzde yüz destek kampanyasında bir çok iş adamı okul sözü verdi. İsterdim ki bende bir okul yaptırayım ancak şuan ki maddi imkanlarım doğrultusunda bu kadar yardım yapabiliyorum. Ama şu sözü verebilirim; yardımlarım her yıl maddi imkanlar doğrultusunda devam edecektir." dedi.

Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir ise, "Bilişim çağında öğrencileri bilgisayarla buluşturmalıyız. Bunu için iş adamlarının yardımına ihtiyacımız var. Şimdi burada bu genç iş adamımız böyle örnek bir davranışla eğitime katkı sağlıyor. İnşallah bu iş adamımız işlerinde başarılı olur ve bir okul da kendisi yaptırır." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, eğitime destek verilmesinde sadece öğretmenlerin, velilerin yaptıkları yardımların yeterli olmadığını belirterek Kenan Ünsal'a teşekkür etti.

Programa Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Sosyal Sigortalar il Müdürü Fikri Usta, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve 14 ilçenin milli eğitim müdürleri katıldı.

Tören sonunda Vali Hüseyin Yavuzdemir, işadamı Kenan Ünsal'a eğitime yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verdi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber