Siirt Devlet Hastanesi'nde 'Yeni doğan' ünitesinin açılması için çalışma başlatıldı

Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Doğan, tamamlanacak olan Siirt Devlet Hastanesi'nde, ihtiyacı hissedilen yeni doğan yoğun bakım ünitesinin açılması için çalışma başlatıldığını söyledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siirt Devlet Hastanesi'nde 'Yeni doğan' ünitesinin açılması için çalışma başlatıldı

Siirt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Doğan, tamamlanacak olan Siirt Devlet Hastanesi'nde, ihtiyacı hissedilen yeni doğan yoğun bakım ünitesinin açılması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Gazetecilere açıklamada bulunan Genel Sekreter Doğan, son 4 ay içinde 9 trilyon olan kamu borcunu 3,5 trilyona indirerek yüzde 30 hizmet artırdıklarını kaydetti. Doğan, "Siirt'te sağlık hizmetlerinde kaliteyi artırmak için uzman hekim ve tıbbi cihaz alımı noktasında önemli çalışmalar yaptık. Bu amaçla Siirt Devlet Hastanesi'nde uzman doktor sayısını 110'a çıkardık. Yeni devlet hastanesi binasının hizmete girmesiyle ilimizde eksikliği hissedilen yeni doğan yoğun bakım ünitesini hizmete açacağız" dedi.

Doğan ayrıca, hastane bünyesinde böbrek hastaları için taş kırma makinesinin alınacağını, Kurtalan'da da diyaliz ve yoğun bakım ünitesinin yakın zamanda hizmete gireceğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber