Cezaevinden ihracat

Antalya'nın Alanya ilçesindeki L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde, su kabağı süslemeciliği ürünleri Hollanda ve Amerika'nın ardından şimdi de Almanya'ya ihraç ediliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2013 19:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevinden ihracat

Ekiminden işlenmesine kadar her aşaması Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi ve atölyelerinde gerçekleştirilen su kabağı süslemeciliği ürünleri, Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara, Bodrum, Kuşadası, Marmaris gibi şehirlere satışa sunulurken, Hollanda ve Amerika'nın ardından şimdi de Almanya'ya ihraç ediliyor. Su kabağından yapılan ürünleri internetten gören gurbetçi Servet Elibüyük, ürünlerin Almanya'da beğeni toplayacağını belirterek, yaklaşık bin lira değerinde 21 adet su kabağı abajur siparişi verdi.

Siparişi alınan ürünler kurum atölyesinde sigortalı olarak çalıştırılan hükümlü ve tutuklularca işlenerek ihracatı gerçekleştirilirken, Kurum Müdürü Sabri Karataş 2008 yılından bi yana planlı çalışmalarla bir çok alanda başarılara imza atan kurumun, ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunan marka bir kurum haline geldiğini belirtti. Karataş, desteklerini esirgemeyen Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz ve cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Günay'a teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber