Yanlış uyarı mesajı alanlar dikkat

Haber Giriş : 08 Aralık 2005 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıtdışı cep telefonlarına gönderilmeye başlanan uyarı mesajı kayıtlı telefon sahiplerine de gelmeye başladı. Peki bu durumda ne yapmak gerekiyior?

Cihazı kayıtdışı olmadığı halde uyarı mesajı alan tüketiciler abone merkezlerine akın ederken, Turkcell "Bu kişiler bize başvursun" dedi

Kayıtdışı cep telefonlarına gönderilmeye başlanan uyarı mesajı kayıtlı telefon sahiplerine de gelmeye başlayınca kafası karışan tüketici, operatörlerin abone merkezlerini ve tüketici derneklerini soru yağmuruna tuttu. Dün birçok abone merkezinin önünde kuyruklar oluşurken, tüketici dernekleri de cep telefonu sahiplerini ellerinden geldiğince bilgilendirmeye çalıştı.

Tüketiciler Derneği Başkam Engin Başaran, uyarı mesajlarmdaki karışıklık yüzünden dün 5 binin üzerinde şikayet aldıklarını ve bunların yüzde 90'ının 'gönderilen IMEI numarasının kendilerine ait olmadığı'ndan yakındığını söyledi. Bu konuda görüşlerini aldığımız Turkcell yetkilileri, "Bir hat birden fazla cihazla kullanılmış olabilir. Bu durumda, operatörler, o hatta son dönemde kullanan cihazlarla ilgili SMS gönderiyor. Dolayısıyla, kullandığınız hatta gelen SMS, şu anda kullandığınız cep telefonunun IMEI numarası olmayabilir. Eğer, bu IMEI numarası size veya bir yakınınıza ait değilse, yanlış gönderilen IMEI numarasını operatöre bildirmeniz gerekiyor" açıklamasını yaptılar. Ayrıca Telekomünikasyon Kurumu (TK) tarafından ihale edilen ortak altyapı sisteminin tamamlanmamış olmasından dolayı bazı aksaklıkların yaşandığını vurguladılar.

Faturasız cep çöpe

Bu arada 13 Temmuz'dan sonra cep telefonu alanlar, faturasını abone merkezlerine ibraz ederek cihazlarını bloke edilmekten kurtardı. Ancak 13 Temmuz'dan sonra alınmış cihazın faturası yoksa cep telefonlarının kilitlenmesine göz yumacak. Engin Başaran da faturası olanların, cep telefonlarıyla birlikte abone merkezlerine gitmeleri uyarısını yaptı.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber