Kadınlara en anlamlı hediye büyükşehirden

Bursa Büyükşehir Belediyesi önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atarak, Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi'nde tedavi gören çocukların annelerinin konaklama meselesini ortadan kaldırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadınlara en anlamlı hediye büyükşehirden

Büyükşehir Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Vakfı (TAKAV) arasında imzalanan protokol kapsamında, bebekleri Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi'nde tedavi gören anneler, TAKAV'ın misafirhanesinde konaklayabilecek.

Bursa'da kadın sığınma evi, erkekler için kış aylarında barınma evi, hanım lokalleri, çocuk ve gençlik merkezi gibi tesislerle toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal sorumluluk görevini en iyi şekilde yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlara anlamlı bir hediye verdi. Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi'nde özellikle erken doğum yapan ve bebekleri hastanede tedavi görürken, kalacak yerleri olmadığı için hastane koridorları ve çevredeki binalarda bulabildikleri evlerde sabahlayan anneler, Büyükşehir Belediyesi sayesinde misafirhaneye kavuştu. Hastaneye yaklaşık 200 metre mesafede bulunan Tapu ve Kadastro Vakfı misafirhanesinin ilk etapta 10 odasını kiralayan Büyükşehir Belediyesi, annelerin kalacak yer arayışına son verdi. Doğum yapan ve bebekleri hastanede tedavi görürken, kalacak yerleri olmadığı için hastane koridorlarında ve çevredeki binalarda bulabildikleri evlerde sabahlayan annelere konaklama imkanı sağlayan protokol, Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi'nde imzalandı. Protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin yanı sıra AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, TAKAV misafirhanesi Müdürü Rıdvan Gültekin ve Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi Başhekimi Mürüvvet Dayıoğlu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyecilik hizmetlerinin sadece alt ve üst yapıdan ibaret olmadığını belirterek, bu dönem eksikliği hissedilen tüm sosyal sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi kurulduğu günden bu yana yaşanan hasta yakınlarının konuklama sorununa da Büyükşehir Belediyesi olarak çözüm getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Sayın milletvekilimiz Hüseyin Şahin, burada yaşanan sorunu bize aktardığı gibi çalışmalara başladık. Hemen yakında bulunan TAKAV misafirhanesinin ilk etapta bu iş için uygun olduğunu gördük. Bu konuda TAKAV'la anlaştık ve misafirhanenin odalarını kiraladık. Başhekimimizin yönlendireceği hastaları orada misafir edeceğiz. Herhangi bir sınırımız yok. Gelen tüm talepleri karşılamaya çalışacağız. Bu hizmete sebep olan başta milletvekilimiz Hüseyin Şahin olmak üzere katkı veren TAKAV'a ve hastane başhekimimize teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin de geçtiğimiz Yılbaşı gecesi hastaneye yaptığı ziyaret sırasında hastane başhekimi tarafından bu meselenin kendisine aktarıldığını belirterek, hemen Büyükşehir Belediyesi ile temasa geçtiğini söyledi. Şahin, "Başkanımız, sosyal belediyecilik anlayışı ile bu sorunu çözebileceklerini belirterek hemen çalışmaları başlattı. Çok geçmeden hemen 200 metre ilerideki TAKAV'ın misafirhanesi Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralandı. Şu anda belki sayılı miktarda oda kiralandı ancak daha sonra tesisin tamamı kiralanabilir ve sadece Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi değil, Çekirge ve Muradiye Devlet Hastanesi'ndeki hasta yakınlarımız da burada kalabilir. Bu çok önemli bir hizmet. Bizzat kendim, yakında bulunan İlim yayma Cemiyeti Camii'nde bile geçici konaklayan hasta yakınlarını gördüm. Ama Bursa bu konuda çok şanslı. Başkanımız bu konuya da çözüm getirdi. Gururla söylüyorum, 'Sen iste Bursa, Büyükşehir yanında'" diye konuştu.

Zübeydehanım Doğumevi Hastanesi Başhekimi Mürüvvet Dayıoğlu da hastane olarak bir 'anne oteli'ne acil ihtiyaçları olduğunu belirterek, artık Sağlık Bakanlığı'nın da hastayı sadece tedavi gören kişi olarak değil ailesiyle bir bütün olarak ele aldığını kaydetti. Bu süreçte Büyükşehir Belediyesi'nin çok önemli bir hizmeti hayata geçirdiğini ifade eden Dayıoğlu, Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol imzalanırken, Başkan Altepe ve Milletvekili Hüseyin Şahin, hastane koridorunda bekleyen hasta ve yakınlarına kadınlar günü dolayısıyla karanfil dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber