Vali Duruer: Ağacın kutsallığı yoktur

Edirne Valisi Hasan Duruer Edirne'de bazı bölgelerde ağaçların şehrin güzelliklerini gizlediğini belirterek, "Ağaç sökülür de, dikilir de. Ağacın kutsallığı yoktur" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 18:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali Duruer: Ağacın kutsallığı yoktur

Vali Duruer, kamuoyunda ağaçları kestirdiği eleştirilerine, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi yarışmasında cevap verdi. "Biz millet olarak ağaç dikmeyi peyzaj zanneden bir milletiz" diyen Vali Duruer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'AĞACIN KUTSALLIĞI YOKTUR'

"Şehir merkezlerinde ağaç kalmadığı için ağaçlar, ya mezarlıklarda, ya askeri birliklerde ya da cami bahçelerinde kaldı. Biz millet olarak ağaç dikmeyi peyzaj zanneden bir milletiz. Ağacın ne formundan, ne cinsinden, ne çeşidinden ne de kalitesinden anlıyoruz. Edirne'de gördüğüm manzara; maalesef her önüne gelen istediği her yere ağaç dikmiş. Özellikle cami bahçelerine. Ağaçlardan Selimiye Cami'nin görüntülerini alamıyoruz. Ağaçlar bazı bölgelerde şehrin güzelliklerini gizlemiş durumda. Ağaç sökülür de, dikilir de. Ağacın kutsallığı yoktur.

Borsamızın da desteğiyle otoban çıkışından Kapıkule Gümrük Kapısı'na kadar 100 binden fazla ağaç dikiyoruz ve dikmeye de devam edeceğiz.

Ağaç dikilecek yerler bellidir. Mezarlıklara, ormana dikerseniz ama tutup da cami bahçesine dikemezsiniz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber