Belediye yolsuzluk davasında bir tahliye

Mahmutlar Belediyesi'ne düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan Aziz S, Avukatı Serkan Altınoklu'nun itirazı üzerine serbest bırakıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye yolsuzluk davasında bir tahliye

Antalya'nın Alanya İlçesi Cumhuriyet Basavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Mahmutlar Belediyesi'ne düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan Aziz S, Avukatı Serkan Altınoklu'nun itirazı üzerine serbest bırakıldı.

Alanya 5.Asliye Ceza Mahkemesi, Avukat Serkan Altınoklu'nun itirazını kabul etmesinin ardından Aziz S'nin tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Kararın ardından Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Aziz S tahliye edildi. Davayla ilgili CHP'li Başkan Ali Çelik'in de yer aldığı 16 kişinin tutukluluk halleri sürüyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mahmutlar Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan 13 ihbar üzerine 2011 yılının Kasım ayında başlatılan soruşturma çerçevesinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. ''Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık'' suçlamalarıyla yapılan operasyonda aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik ve iki belediye meclis üyesinin de bulunduğu toplam 36 kişi gözaltına alınmış, mahkemeye sevk edilen aralarında Ali Çelik'in de bulunduğu 17 kişi tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber