Uşak'ta 'Sakin şehir' konferansı

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" olan Seferihisar'ın Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta "Sakin Şehir" kavramını anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2013 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta 'Sakin şehir' konferansı

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" olan Seferihisar'ın Belediye Başkanı Tunç Soyer, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta "Sakin Şehir" kavramını anlattı.

Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Soyer, Uluslararası Cittaslow Birliği ve Seferihisar'da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 27 ülkeden 150 üyesi olduğunu, Türkiye'den İzmir-Seferihisar, Aydın-Yenipazar, Çanakkale-Gökçeada, Sakarya-Taraklı, Ordu-Perşembe, Isparta-Yalvaç ve Kırklareli-Vize'nin bu birliğe üye olduğunu ifade eden Soyer, şunları söyledi:

"Sürdürülebilir bir yerel yönetim modeli olan cittaslow (sakin şehir) kavramını Seferihisar'da uygulamaya ve örnek bir belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Cittaslow Birliği'ne girmek için 59 kriter var. Bunların en önemlileri çevre, altyapı, kent estetiği ve yerel yönetimin güçlendirilmesi kriterleridir. Belediye olarak yaptığımız tüm projeler üyesi olduğumuz Cittaslow Birliği'nin kriterleriyle örtüşen projelerdir" dedi.

Konferansın sonunda Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Başkan Soyer'e plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber