Öfkeli ağabey tabancayla okul bastı/ Video

Sakarya'nın Arifiye İlçesinde bulunan Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesi'nde kardeşinin başka bir öğrenci tarafından rahatsız edilmesine tepki gösteren Ramazan Y., yanında arkadaşı S.S. ile birlikte elinde tabancayla geldiği okulda çocuğunu rahatsız eden diğer öğrenciyi tartakladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2013 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, hafta içi Arifiye'de bulunan Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Bir ilköğretim okulunun kantinini işleten Ramazan S., 9'uncu sınıfta okuyan kardeşini, 10 sınıfta okuyan başka bir öğrencinin rahatsız etmesi üzerine yanına arkadaşı S.S.yi alarak okula geldi.

İddialara göre, 10'uncu sınıf öğrencisi ile görüşmek için, okul yönetimine durumu anlatıp öğrenci ile görüşmek istediklerini söyledi. Ancak, bu istek kabul edilmedi. Bunun üzerine okulun koridorunda teneffüsüolmasını beklerleyen Ramasan S., belinden çıkarttığı tabancaya şarjör takarak öğrencinin sınıfının kapısında yürüyerek bekleyişini sürdürdü.

Öfkeli ağabey Ramazan S. ve arkadaşı S.S., teneffüs zilinin çalmasıyla dersten çıkan öğrenciye saldırarak koridorda dövmeye başladı. Öğretmen Nurettin P. müdahale ederek öğrenciyi kurtarmak istedi. Ancak, öfkeli ağabey ve arkadaşı araya giren öğretmeni de dövdü.

Güvenlik kameraları ile kaydedilen olayda yere düşen öğretmen Nurettin P., yerdeyken öfkeli ağabeyini tekmelendiği de görüldüb Gelen diğer okul öğretmenleri tarafından müdahale edilen öğretmen Nurettin P.Y.'ye 2 günlük iş göremez raporu verildi.

Şikayet üzerine daha sonra kuru sıkı olduğu belirlenen tabanca gözaltına alınan Ramazan S. ile arkadaşı S.S., sevk edildikleri mahkeme tarafından adli kontrol koşulu ile serbest bırakıldı.

SENDİKADAN TEPKİ

Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan ,saldırıyı kınadı. Özkan, şöyle dedi: "Bu olaya karışan, silahıyla okula gelen kişi aynı ilçedeki başka bir okulun kantin işletmecisi. 9'uncu sınıfta okuyan bir öğrenciyi, 10'uncu sınıfta okuyan başka bir öğrencinin rahatsız etmesi üzerine öğrenci velisi, yanında silahı olan 2 kişi ile okula gelerek okul idaresi ile görüşüyor. Öğrenciyi rahatsız eden diğer öğrencinin kendilerine verilmesini isteyen kişiler, okul idaresinin böyle bir şey olamayacağını söylemesi üzerine koridora çıkarak, öğrencinin dersten çıkmasını bekliyorlar. Dersten çıkan öğrenciye saldıran kişilerin elindeki silahın bir felakete sebep olmaması ise; olayın tek sevindirici tarafı. Öğrencinin tartaklandığını gören öğretmenler olaya müdahale ediyorlar. Ancak saldırgan kişiler araya giren öğretmenimize de saldırıp tartaklıyorlar. Yaşana bu olaydan sonra ilçe milli eğitim, çocuklarımıza hizmet veren başka bir okul kantininde bu kişilerin bulunmasına izin vermemelidir. Okul basan, öğretmenlere saldıran bu kişilere gereken ceza verilmeli, başka kişilerin bu tür olaylara tevessül etmesine zemin hazırlayacak, gevşeklik, geciktirme veya işi örtme gibi durumlara müsaade edilmemelidir.

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber