Yalova'ya 19'uncu kardeş şehir Arjantin'den

Yalova Belediyesi, Arjantin'in La Plata şehri ile kardeşlik protokolü imzaladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Mart 2013 20:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yalova'ya 19'uncu kardeş şehir Arjantin'den

Yalova Belediye Başkanı AK Parti'li Yakup Koçal'ı heyetiyle ziyaret eden La Plata Belediye Başkanı Pablo Oscar Bruera, Koçal'a Arjantinli Futbolcu Messi'nin formasını hediye etti.

Yalova Belediyesi, Güney Amerika kıtasında yer alan Arjantin ile kardeşlik bağlarını güçlendirmek için La Plata şehri ile kardeş şehir ön işbirliği protokolü imzaladı.

La Plata Belediye Başkanı Pablo Oscar Bruera, Yerel Meclis Başkanı Santiago Andres Martorelli, Yerel milletvekilleri Emiliano Fernandez ile Valeria Amendolara, Diyalog Merkezi İdarecisi Nancy Falcon, Gazeteci Rafael Emilio Velazquez ve Emiliano Fernandez ile Arjantin-Türk Dostluk Vakfı Başkanı Mustafa Eker'den oluşan Arjantin heyeti, Yalova Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Koçal'a ziyarette bulundu.

Konuklarını ilk olarak makamında ağırlayan Başkan Koçal, "İnşallah kardeş olacağız. Bundan dolayı mutluluk duyuyoruz. Dostluğumuz iyi duygularla başladı. Umarım dostlarımız buradan iyi duygularla ayrılırlar" dedi.

La Plata Belediye Başkanı Pablo Oscar Bruera ise yaptığı konuşmada La Plata şehrini tanıttı. Başkan Bruera, "Yalova'nın bir çiçek kenti olduğunu öğrendik. Arjantin'in de en büyük çiçek kenti biziz. Yalova ile çok ortak yönümüz var. 850 bin nüfuslu olan şehrimiz aynı zamanda bir üniversite şehridir. Ülkemizde ilk ibadet yeri de La Plata şehrimizde yapılmış durumda. Muhakkak sizleri şehrimizde görmek istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan ziyarette Türk kahvesi içen konuklar daha sonra Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal'a çeşitli hediyeler verdi. Başkan Bruera, Başkan Koçal'a Arjantinli Futbolcu Messi'nin formasını hediye etti. Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ise Yalova'yı gösteren çini hediye etti.

Yapılan ziyaretin ardından konuklar Encümen Salonu'nda ise kardeşlik bağlarının güçlendirileceği ön işbirliği protokolünü imzaladı. La Plata şehrinin Yalova'nın 19'uncu kardeş şehri olacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber