TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki gündeminde önemli konular bulunuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Meclis, yoğun gündemle çalışacağı yeni bir haftaya giriyor.

TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki gündeminde önemli konular bulunuyor. Bunlar arasında; yabancı uyruklulara ilişkin önemli düzenlemeler içeren yasa tasarısı ile Ordu'yu büyükşehir kapsamına alan teklif de yer alıyor.

Genel Kurul; 12 Mart Salı günü, görüşmeleri yarım kalan Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edecek. ''Temel Kanun'' olarak görüşülen tasarının 2. Bölümü ele alınacak. Tasarı, kamu ve özel sektör üretim şirketleri ile organize sanayi bölgesi tüzel kişiliğinin elektrik üretimi yapabilmesine imkan tanıyor.

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu Tasarısı da bu hafta görüşülecek. Temel Kanun olarak görüşülecek tasarı, yabancıların Türkiye'ye girişleri, kalışları ve çıkışları ile sağlanacak korumanın uygulanmasına ilişkin usulleri belirliyor.

Tasarıyla; vatansızlara, Türkiye'de yasal olarak ikamet edebilme hakkı sağlayan ''Vatansız Kişi Kimlik Belgesi'' düzenlenecek. Türkiye'de kesintisiz en az 8 yıl ikamet izniyle kalan ya da Göç Politikaları Kurulu'nun belirlediği şartlara uyan yabancılara, süresiz ikamet izni verilecek. Türkiye'den transit geçecek yabancılara, havalimanı transit vizesi şartı getirilebilecek. İnsan ticareti mağduru olan yabancılar, 30 gün süreli ikamet izni alabilecek. Sınır dışı etme kararına karşı, idare mahkemesine başvurulabilecek. Mahkemenin bu konuda verdiği karar kesin olacak.

Bu tasarının yasalaşmasının ardından Ordu'yu büyükşehir kapsamına alan yasa teklifi ele alınacak.

Genel Kurul, programını tamamlamak için gece geç saatlere kadar mesai yapacak.

-4. yargı paketi-

TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek.

Adalet Komisyonu, bu hafta yapacağı toplantıda 4. Yargı Paketi'ni görüşecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu, Gümrük Kanunu ile bazı kanun ve KHK'lerde değişiklik içeren yasa tasarısının görüşmelerine 12 Mart Salı günü devam edecek.

İçişleri Komisyonu, Ordu'nun büyükşehir belediyesi kapsamına alınmasını öngören yasa teklifini 12 Mart Salı günü görüşecek.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, 12 Mart Salı günü yapacağı toplantıda, bazı kanun ve KHK'lerdeki ''sakat'', ''özürlü'' ve ''çürük'' ifadelerinin ''engelli'' ifadesiyle değiştirilmesini öngören tasarıyı ele alacak.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasa yazımını sürdürecek.

İçtüzük Uzlaşma Komisyonu, haftaya iki kez toplanacak. 12 Mart Salı günü yapacağı toplantıda bugüne kadar yapılan dinleme ve alınan bilgileri değerlendirecek olan Komisyon, bunan sonra izlenecek yolla ilgili takvim ve yöntem belirleyecek. Komisyon, 13 Mart Çarşamba günü yapacağı toplantıda yeni İçtüzüğün maddelerinin yazımına başlayacak.

Haberleşme özgürlüğü ve özel hayatın gizliliğinin ihlaliyle ilgili Araştırma Komisyonu, 13 Mart Çarşamba ve 14 Mart Perşembe günleri TİB, Emniyet, Jandarma ve MİT'te yerinde inceleme yapacak.

>

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber