Cenazelerin defnedileceği kabirler hazırlandı

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Backnang kasabasında bir apartman dairesinde çıkan yangında ölen Afyonkarahisarlı 8 Türk vatandaşının defnedileceği kabirler hazırlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 10:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cenazelerin defnedileceği kabirler hazırlandı

Bugün sabah Afyonkarahisar Belediyesi Kocatepe Mezarlığında 12. paftada açılmaya başlanan 8 kabirde, defin işlemleri için gerekli hazırlık yapıldı.

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Backnang kasabasındaki bir apartman dairesinde çıkan yangında, Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Gezler köyünden Nazlı Özcan Soykan (40) ile ilk eşinden olan çocuğu Hatice Oruç (17) ve ikinci eşinden olan çocukları Yılmaz (14), Abdülkadir (8), İzzet (7), Yasin (6), Ahmet (3) ve 6 aylık Murat Soykan ölmüş, yangın sırasında binada bulunan dört kişi balkondan kurtarılırken üç kişi yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Yangında hayatını kaybedenlerle ilgili bilgi veren Afyonkarahisar Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Hamdi Yoğun, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın defin işlemi için gerekli talimatı verdiğini ve mezarlık içerisinde bulunan misafir kabirlerin açılmaya başlandığını kaydetti.

Mezarlık içerisinde bulunan misafirler için ayrılan bölümdeki kabirleri açtıklarını anlatan Yoğun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Cenazelerin büyük bir ihtimalle buraya defnedilmesi planlanıyor, 8 mezar yeri açtık. Cenaze namazlarının mezarlıkta kılınması mümkün. Mezarlığın yan tarafında musalla taşı var. Burada cenaze namazı kılınabilir.”

Öte yandan edinilen bilgilere göre, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu'nun cenazelerinin Türkiye'ye getirilmesi ile yakından ilgilendiği ve cenazeleri almak için bugün sabah 08.00'de Başbakanlığa ait uçakla Almanya'ya gittiği bildirildi. Cenazeleri ailenin yakınları ile birlikte alacağı bildirilen Bakan Eroğlu'nun akşam ssatlerinde uçakla Zafer Bölgesel Havalimanı ya da Afyon Askeri Havaalanı'na inmesinin beklendiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber