Şırnaklı şehit babası: Çocuğum öldü diye başkasının ölmesini istemiyoruz

Iğdır'da er olarak vatani görevini yapan oğlu Mesut Sanır'ı, PKK'nın yerleştirdiği mayına basması sonucu şehit veren baba M. Salih Sanır, "Kalıcı güzel bir çözüm olursa seviniriz. Yani illaki bizim çocuğumuz ölmüş, başkasının da ölsün istemiyoruz. Öyle güzel bir barış olursa mutlu oluruz, seviniriz" dedi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 12 Mart 2013 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnaklı şehit babası: Çocuğum öldü diye başkasının ölmesini istemiyoruz

Iğdır'da er olarak vatani görevini yapan oğlu Mesut Sanır'ı, PKK'nın yerleştirdiği mayına basması sonucu şehit veren baba M. Salih Sanır, "Kalıcı güzel bir çözüm olursa seviniriz. Yani illaki bizim çocuğumuz ölmüş, başkasının da ölsün istemiyoruz. Öyle güzel bir barış olursa mutlu oluruz, seviniriz" dedi.

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık-Sen'in başlattığı 'Bütün çocuklara oyuncak' kampanyasında, önce şehit ve gazi yakınlarının çocukları ve kardeşlerine oyuncak dağıttı. Iğdır'da vatani görevini yaparken PKK'lıların tuzakladığı mayına basarak 29 Nisan 2008 günü şehit olan er Mesut Sanır'ın kardeşleri ile

Şırnak'ta 2 Ağustos 2008 günü PKK'lılarla girdikleri çatışmada şehit olan korucular Salahattin Güngör, Hasan Güngör ve Reşit Güngör'ün çocuklarına oyuncak hediye edildi.

Iğdır'da şehit olan er Sanır'ın babası M.Salih Sanır, kendilerin hatırlanmasına sevindiklerini belirterek, oyuncak hediye edenlere teşekkür etti. Daha önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde şehit ailelerine verdiği yemeğe de katılan 8 çocuk babası M. Salih Sanır, oğlunu Iğdır'da şehit verdiğini belirterek, "Kalıcı güzel bir çözüm olursa seviniriz. Yani illaki bizim çocuğumuz ölmüş, başkasının da ölsün istemiyoruz. Öyle güzel bir barış olursa mutlu oluruz seviniriz" dedi.

Şırnak İl Sağlık Müdürü Ahmet Barış, amaçlarını kampanya ile çocukları bir nezbe olsun sevindirmek olduğunu belirterek, "Devletimiz ve halkımız arasında vatandaşların arasında bir gönül köprüsü oluşturabilme amacındayız. Bizler de burada yaşıyoruz. Buradaki halka dokunabilmek, halkın sıkıntılarını dertlerini ziyaret ederek paylaşmaktır. Sonuçta hepimiz aynı ülkenin insanlarıyız, burada biz insanlara bir mesaj vermek istiyoruz. Hepimiz biriz, hepimiz bu ülkenin evlatlarıyız. Bu şehitlerimizin fotoğraflarını burada görüyorsunuz. Bu çocukları bir nebze de olsa sevindirmeye çalıştık. Ama belki o babalarının eksikliklerini hiçbir şey tamamlayamaz, bu şekilde bu tür olayların son bulmasını, barış kardeşlik huzur olmasını temenni ediyorum" dedi.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Hakan Usal, kampanyada önce şehit çocuklarını sevindirmek istediklerini belirterek, "18 Mart Çanakkale Şehitleri Haftası ile ilgili de Rabim hepsinin mekanını cennet eylesin, ruhları şad olsun. Allah bu millete, bu ülkeye bölünmüşlük veya farklı bir tatsızlık yaşatmasın. Allah birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirsin katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber