AÜ'de rektörlük seçimini Prof. Dr. Fevzi Sürmeli kazandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2005 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde (AÜ) yapılan rektörlük seçimini, 653 oydan 568'ini alan Prof. Dr. Fevzi Sürmeli kazandı.

955 bin 338'i açık öğretim, bin 590'ı yüksek lisans ve doktora olmak üzere ön lisans ve lisans programlarıyla birlikte 979 bin 522 öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi'nde, 2 dönemdir rektör olan Prof. Dr. Engin Ataç'ın, 8 yıllık görev süresinin sona ermesi sebebiyle bugün öğretim üyeleri, üniversitenin spor salonunda sandık başına gitti. Seçimde, profesör, doçent ve yardımcı doçent olan 653 öğretim üyesi oy kullandı. 58 oy boş çıkarken, 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, en fazla oyu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fevzi Sürmeli aldı. Sürmeli 568 öğretim üyesinin desteğini alırken, Prof. Dr. Hüsnü Can Başer 11, Prof. Dr. Nezir Varcan ile Prof. Dr. Nüvit Gerek 2'şer, Prof. Dr. Ramazan Ceylan, Prof. Dr. İlhan Ünlü, Prof. Dr. Güneş Berberoğlu, Prof. Dr. Semih Büker, Prof. Dr. Ahmet Özmen, Prof. Dr. Mustafa Şenyel, Prof. Dr. Nejat Berberoğlu, Prof. Dr. Musa Şener, Prof. Dr. Yüksel Kocadoruk da birer oy aldı. Seçimi kazanan Fevzi Sürmeli, "39 yıl önce öğrencilik hayatımla başlayan bu sıcak yuvada, 13 yıl rektör yardımcılığı görevimde bulundum. Seçimi kazandığım ve arkadaşlarımın çoğunluğunun desteğini aldığım için mutluyum" dedi.
Anadolu Üniversitesi Rektörü Engin Ataç ise, üniversitede 5. rektörlük seçiminin yapıldığını kaydederek, "Anadolu Üniversitesi demokratik seçimlere açık ve bu işi çok
iyi yapan bir kurumdur. Zaten demokrasi ve katılımcılık üniversitenin geleceğinde vardır" diye konuştu.

Üniversite Seçim Kurulu heyeti, 13 aday arasından YÖK'e bildirilecek 6 ismi belirleyecek. YÖK'te adayların sayısını 3'e indirip, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak. Cumhurbaşkanı, üç adaydan birini Anadolu Üniversitesi Rektörü olarak atayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber