AFAD'dan kimyasal tatbikat

Samsun İl Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 2013 yılı eğitimleri kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen AFAD ve UMKE personellerine kimyasal biyolojik radyoaktif nükleere (KBRN) karşı müdahale eğitim tatbikatı düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2013 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AFAD'dan kimyasal tatbikat

2013 yılı eğitimleri kapsamında Mart ayı içerisinde 2 haftalık KBRN eğitimi gören Düzce'den 3 kişilik AFAD personeli, Artvin'den 6 kişilik, Rize'den 2 kişilik ve Gümüşhane'den 4 kişilik UMKE personelleri Samsun AFAD'da gerçeği aratmayacak tatbikat gerçekleştirdiler.

Samsun AFAD'ın 2013 yılı içerisinde planladığı 12 KBRN kursunun dördüncüsünü gerçekleştirdiği tatbikatta ilaç üretimi yapan bir fabrikada içi sıvı dolu bir tanktan kimyasal gaza maruz kalan kişi veya kişilerin ihbarının değerlendirilmesi gerçekleştirildi. İhbarı değerlendirerek harekete geçen AFAD ve UMKE personelleri olay yerine ulaşarak güvenlik tedbirlerinin alınmasından sonra tahliye işlemlerinin yapılmasını sağladılar. Daha sonra dekontaminasyonlarının yapılıp, gazdan etkilenen kişilerin gerekli tedavilerinin yapılması için sağlık kuruluşlarına sevklerinin gerçekleşmesi, olay yerinin ve teçhizatlarının dekontaminasyonlarının düzenli bir şekilde çıkarılması işlendi.

Tatbikat sonrasında da kursiyerler Van'dan gelen konteynır evlerinde gaz maskeleri ile biber gazına karşı dayanıklılık eğitimi verildi.

Ayrıca Samsun AFAD'da iple erişim eğitimi kapsamında Muğla UMKE ekibinden 5 kişilik kurtarma personelleri de eğitim görmekte.

Tatbikat sonrası bilgi veren kursiyerlerden Düzce AFAD Şube Müdürü Cihan Metin ve Gümüşhane UMKE İl Sorumlusu Murat Parlak, “Gördüğümüz eğitimler sonrasında burada kıyafetlerin kullanılışı, olaya müdahale edilişler konusunda bilgilendirildik. Bu bilgiler ışığında bugün yapmış olduğumuz tatbikatı birlikte gerçekleştirdik. KBRN konularında UMKE ile AFAD koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Bu doğrultuda biz de aldığımız eğitimlerle birlikte bunları uyguladık” dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber