Doktor Başkan çocukları muayane etti

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Alikahya’da bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ni ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor Başkan çocukları muayane etti

Kendisi de Çocuk Doktoru olan Başkan Doğan, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Yüksel Pehlivan'ı ve tüm doktorları ziyaret ederek tıp bayramını kutladı, hastaneye gelen minik hastaları muayene etti.

Hekimlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Doğan, hekimlik yıllarımda bizzat gördüğüm ve sonrasında da hissettiğim bir gerçek var ki doktorluk bu dünyanın en zor mesleklerinden biri. Sağlık hizmeti sunmak dünyanın en zor ve en kutsal işi. Biz, sağlık çalışanlarına sürekli ihtiyaç duyuyoruz. Son yıllarda yürütülen başarılı sağlık politikaları sayesinde Türkiye'de tıp alanındaki başarılar tüm dünyada yankı uyandırdı; sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği organ nakilleri uluslararası medyada görünürlük kazandı. Son yıllarda Türkiye dünyanın en çok yabancı hasta çeken ülkelerinden biri haline geldi. İzmit'te ve Kocaeli'nin genelinde sağlık kuruluşlarının sayılarının ve donanımlarının artması bunun en büyük göstergesidir. Ülkemiz ve şehrimiz sağlık alanında büyük başarılara imza atmaktadır. Tüm meslektaşlarıma ve sağlık çalışanlarının tıp bayramını kutluyorum” dedi.

Son dönemde sıklıkla gündeme gelen doktorlara ve diğer sağlık çalışanlarına karşı hasta yakınları tarafından uygulanan şiddete dikkat çeken Başkan Doğan, “Bu kimseleri anlamamız ya da hak vermemiz mümkün değil. Bizim milletimiz hatır bilir, kendisine iyilik yapana kötülük etmez. Dokatora şiddet gösterene halkımız gereken tepkiyi vermelidir” dedi.

Üç çocuk polikliniği bulunan ve 8 doktorun görev yaptığı hastane için daha fazla çocuk doktoru atanması için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade eden Başkan Doğan, doktorluk yıllarını hatırladı. Uz. Dr. Bekir Çimen'i poliklinikte ziyaret ettiği sırada Ayşe Dulumlu'nun 18 aylık bebeği Oğuz Baki Dulumlu adlı bebeği muayene eden Başkan Doğan “ doktorluk yaptığım zamanlarda yüzlerce çocuğu muayene ettim, her birinde hep aynı heyecanı duyuyor annelerinin gözlerine bakınca en iyisini yapmak için çalışıyordum. Bugünde aynı şeyleri hissettim. Tıp Bayramı'nın bu sene benim için en anlamlı dakikaları Oğuz bebeği muayene ettim an oldu” dedi.

Başhekim Dr. Yüksel Pehlivan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Başkanımız milletvekilliğinde olduğu gibi her zaman yanımızda kendisi her zaman elinden gelen desteği bizlerden esirgemiyor” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber