Bartın'da üç Somalili öğrenci yurttan kaçtı

Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan Somalili üç öğrencinin 1 hafta kaldıkları yurda gelmemeleri üzerine kaçtıkları iddia edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2013 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bartın'da üç Somalili öğrenci yurttan kaçtı

Daha önce Somali'den Türkiye'deki çeşitli okullara eğitim görmek için gelen 350 öğrenciden 19'u Bartın Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim görmeye başladı. Bartın'da yurtta kalan 19 öğrenciden 3'ü geçen hafta yurda dönmeyince kaçtıkları anlaşıldı. Okul yönetimi olay nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusunda bulundu. Emniyet Müdürlüğünün kayıp 3 öğrenci için arama çalışması başlattığı belirtildi.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, öğrencilerin yurt dışına kaçtığıyla alakalı iddianın asılsız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "8 Mart 2013 günü Bartın İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 19 Somalili öğrenciden 2'si 18 yaş üstü olmak üzere 3 kişi çarşı iznine çıkarak, bir daha kendilerinden haber alınamadı. Olayı emniyete bildirdik. Mobese kameralarından ve işyeri güvenlik kameralarından tespit edilen görüntülerde yanlarında Kdz. Ereğli'den gelen 4 Somalili öğrencinin olduğu görüldü. Öğrencilerin yurt dışına kaçtığıyla alakalı iddia asılsızdır. Resmi yollardan hiçbir şekilde yurt dışına çıkamazlar. Bartın ve Kdz. Ereğli'deki Somalili öğrencilerin pasaportları okul idaresindedir. Konuyla ilgili emniyet müdürlükleri çalışma yapmaktadır. Diğer Somalili öğrenciler bu tür olaylar yaşanmaması için sürekli denetim altında tutuluyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber