Hastane personelinden kayınpeder kurşununa protesto

Batman'da çalıştığı hastanede kayınpederi Sait İlik tarafından başından tek kurşunla vurularak ağır yaralanan 4 çocuk annesi 26 yaşındaki Sabahat İlik'in mesai arkadaşları, saldırıyı 2 saat iş bırakma eylemi yaparak protesto etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Mart 2013 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastane personelinden kayınpeder kurşununa protesto

Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde kayıt işlemi yapan Sabahat İlik, iddiaya eşinden ayrılmak istedği için dün kayınpederi Sait İlik tarafından tabancayla başından tek kurşunla vuruldu. Ağır yaralanan İlik'in hastanenin yoğun bakın servisinde tedavisi sürerken, çalışma arkadaşları saldırıya tepki gösterdi. Çalışanlar, 2 saat iş bırakarak, hiçbir işlem yapmayarak hastane bahçesinde bekledi. Protesto nedeniyle hastaneye gelen acil hastalar dışındakilere işlem yapılmadı.

LANETLİYORUZ

Eylemin ardından basın açıklaması yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şube Başkanı Esat Altunışık, "Bilindiği üzere dün sabah hastanemizde acı bir olayla güne başladık. Otomasyon hizmetlerinde görevli sağlık emekçisi kadın arkadaşımız Sabahat İlik'e yönelik poliklinik odasında, hastaların gözü önünde kayınpederi tarafından silahlı saldırıya uğramıştır. Saldırı sonrası tüm tetkikleri yapılmış ve arkadaşımız yoğun bakım ünitesinde ve hayati tehlikesi devam ediyor. Kadın arkadaşımıza yönelik bu saldırıyı lanetliyoruz. Hastanemizde yaşanan bu tahlisiz olayın bir daha yaşamaması, aynı durumda olan çalışan korunmasına yönelik kolluk güçleri ve idarenin önlem almasını istiyoruz. Artık kadına yönelik şiddet durdurulmalıdır" dedi.

Devlet Hastanesi Otomasyon sorumlusu Abdullah Yüknü ise, sağlık personeline yönelik bu saldırıyı kınadığını belirterek, "Personelimize yönelik bu saldırıyı kınıyoruz. Bu yüzden sabah saatlerinde iki saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdik. Kendisine acil şifalar diliyoruz" diye konuştu. Yaklaşık 2 saat süren eylem sonrası sırada bekleyen hastaların kayıt işleminde ise izdiham yaşandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber