Başbakan bedelli askerliği görüşecek

Haber Giriş : 10 Aralık 2005 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avusturalya'da yaşayan Türklerle sohbet eden Başbakan Erdoğan, zaman zaman Genelkurmay'la ele aldıkları bedelli askerlik konusunu Türkiye dönüşü bir kez daha görüşeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan kimlik tartışmasına Avustralya'dan katıldı. Muhalefetin, sözlerini çarpıttığını belirten erdoğan ?Bizi bağlayan üst kimliğimiz, ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır? dedi. Erdoğan Türkiye dönüşü bedelli askerlik konusunu Genelkurmay ile görüşeceğini de açıkladı.

Avustralya'da yaşayan Türklerle sohbet eden Başbakan Erdoğan sorular üzerine üst kimlikle ilgili açıklamalarının Türkiye'de muhalefet tarafından çarpıtıldığını söyledi. ?Kürt benim kardeşimdir, Laz benim kardeşimdir, vatandaşımdır? diyen Erdoğan herkesin kendi etnik alt kimliği ile övünebileceğini kaydetti. Erdoğan ?Bizi bağlayan üst kimliğimiz ortak paydamız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır? dedi.

Erdoğan, zaman zaman Genelkurmay'la ele aldıkları bedelli askerlik konusunu da Türkiye dönüşü bir kez daha görüşeceklerini belirtti. Başbakan bir vatandaşın ?Cumhurbaşkanı kadın hakları diye konuşuyor ama türbanlı kadınların haklarını çiğniyor. Sen ne diyorsun? sorusunu da ?Cevabı sen verdin ben ne diyeyim?? sözleriyle yanıtladı.

ntvmsnbc

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber