'Deneyimli öğretmenler atanması için çalışıyoruz'

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2005 02:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taleplerimiz engelleniyor

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, Bingöl'de sendika bürosunda yapılan toplantıda üyelerle Türkiye'de yaşanan son olaylar ve sendika faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emirali Şimşek, haklı taleplerini dile getirdiklerini, fakat bazı güçler tarafından engellenmeye çalışıldıklarını öne sürdü.

İl gezilerini sürdüren Emirali Şimşek, Bingöl Yenişehir Mahallesi Yolcu Kardeşler İş Hanı'ndaki sendika bürosunda yapılan toplantıda üyelerle Türkiye'de yaşanan son olaylar ve sendika faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Ek ders ücretlerinin arttırılması, hizmetli ve memurlara eğitim-öğretim tazminatının ödenmesi, sözleşmeli öğretmen uygulamasına son verilmesi gibi taleplerinin olduğunu belirten Şimşek, "Bu bölgedeki öğretmen açığı sözleşmeli öğretmenlerle giderilmeye çalışılıyor. Biz bu bölgeye kadrolu ve deneyimli öğretmenlerin atanması çabasındayız. Bu gibi haklı taleplerimizi dile getirdiğimiz için bazı güçler tarafından engellenmeye çalışılıyoruz. 16 yıllık mücadelemizde özlük haklarının korunması adına büyük gelişme kaydettik. Bu mücadelemiz süresince 3 bine yakın dava kazandık" dedi.


Toplantı, karşılıklı soru cevap şeklinde devam etti.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber