Mersinli ressam, 70 metrelik tualde insanlık tarihini anlattı

Mersin'de 30 yıllık ressam Mehmet Bayırhan, 1 yıldan bu yana çalışmasını sürdürdüğü 70 metre tual üzerine yaptığı, insanlık tarihini anlatan resminin sergileneceği günü sabırsızlıkla bekliyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Mart 2013 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersinli ressam, 70 metrelik tualde insanlık tarihini anlattı

Mersin'de 30 yıllık ressam Mehmet Bayırhan, 1 yıldan bu yana çalışmasını sürdürdüğü 70 metre tual üzerine yaptığı, insanlık tarihini anlatan resminin sergileneceği günü sabırsızlıkla bekliyor.

17'nci Akdeniz Oyunları sırasında sergilenecek 70 santimetre genişliğinde ve 70 metre uzunluğundaki resmi, uluslararası boyuta da taşımak için beklediğini belirten 50 yaşındaki Mehmet Bayırhan, birkaç yıldan bu yana bu resmi yapmayı düşündüğünü söyledi. Resmi sergilemek için Akdeniz Oyunları'nı beklediğini anlatan Bayırhan, şöyle dedi:

"İnsanlık tarihini geçmişten günümüze anlatan eserimi, hem yerli, hem de yabancı turistlere tanıtmak için Akdeniz Oyunları'nın uygun bir zaman olduğunu düşündüm. Birkaç yıldır yapmak istediğim resmi yapmaya bir yılda tamamladım. 70 metre uzunluğundaki tek parça tuval üzerine yağlı boya çalışmamın beğenilmesini umut ediyorum. Çalışmamın dünyaya yansıması için Akdeniz Oyunları bir fırsattı. Normal zamanda yapılacak bir sergide, bunu başarmam mümkün olmazdı. Ancak böyle bir organizasyonla kendimi ifade edebilirdim. İnsanlık tarihini tek parça halinde sanatseverlere sunma düşüncesi, benim en büyük idealimdi. Şimdi çalışmayı tamamladım, serginin yapılacağı zamanı heyecanla bekliyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber