Başhekim Solmazgül: Merzifon Askeri Hastanesi Kapanmayacak

Amasya'nın Merzifon ilçesinde faaliyet gösteren Merzifon Askeri Hastanesi'nin kapatılması kararının iptal edildiği açıklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2013 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başhekim Solmazgül: Merzifon Askeri Hastanesi Kapanmayacak

Merzifon Askeri Hastanesi Başhekimi Hava Tabip Albay Emrullah Solmazgül, son günlerde hastanenin kapanacağı yönünde kamuoyunda yer alan iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

İlçe sağlık hizmetlerinin konu edildiği toplantıda konuşan Solmazgül, "Askeri hastanelerin kapanması ile ilgili söylemler vardı. Asker hastanemizin kapanması gibi bir şey şuan gündemde değil. Önümüzdeki yıllarda neler olur bunu bilemeyiz ama şuan askeri hastanemiz sağlık hizmetlerine devam edecektir. Bunun hem Merzifon hem de Garnizon Komutanlığı için faydası var." dedi.

Hastanenin mevcut kadrosunda sıkıntı olduğunu da belirten Solmazgül, söz konusu durumun temelinde 3 hususun olduğunu söyledi. Solmazgül şunları kaydetti: "Problemlerin en başında halen 1970'li yılların binası ile hizmete devam etmekteyiz. Bunun düzeltilmesi için üst makamlarımız çalışmalarına devam ediyor. Diğer sıkıntı ise personel yetersizliğidir. Her branşta sadece bir doktorumuz var fakat yedeğimiz yok. Bu konuyla ilgili de Merzifon Devlet Hastanemizden büyük destek alıyoruz. Üçüncü husus ise binamızdaki donanım kısmıdır. İdeal bir hastane olmadığımızı biliyoruz ama Merzifon Devlet Hastanesi'nden yine yardım alarak vatandaşlarımıza sağlık hizmeti veriyoruz."

Samsun Askeri Hastanesi'nin kapanması gibi bir durumun söz konusu olduğuna dikkat çeken Solmazgül, söz konusu hastanenin kapanması durumunda Karadeniz Bölgesi'nde askerlikle ilgili mevzuatla iş yapacak olan vatandaşların Merzifon Askeri Hastanesi'nden hizmet alacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber