Erdoğan: Yeri geldiğinde tutanaklar açıklanacak/ Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Çok partili dönemde merhum Menderes 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kaldı. Bugün biz bu rekoru aşıyoruz" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Önemli bir rekoru egale ediyoruz. Çok partili dönemde merhum Menderes, 10 yıl 5 gün kesintisiz iktidarda kaldı. Bugün biz bu rekoru aşıyoruz. Çok partili dönemde, kesintisiz en uzun süre iktidarda kalma rekorunu aşmış oluyoruz'' dedi.

Erdoğan, ''Çanakkale Zaferi okumasını bilenler için görmesini bilenler için idrak kabiliyeti olanlar için bizim millet vasfımızı perçinlediğimiz bizim adeta şehitlerin kanıyla millet tarifini yaptığımız yer olmuştur. Millet nedir- Bu soruyu soranlara şunu söyledik; millet Çanakkale ruhudur diye cevap verdik. Bundan sonra da milleti biz böyle tanımlayacağız'' dedi.

Erdoğan, İstanbul'daki Panorama 1453 gibi Çanakkale'de de Panorama 1915'i yapacaklarını bildirdi.

Erdoğan, yapacakları yasal bir düzenlemeyle üniversite hocalarının mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebileceğini açıkladı.

anlamasını istediğini belirterek, ''Vatanı için, toprağı için namusu ve şerefi için, dini için, toprağa düşen her Müslüman asker bizim inancımızda şehittir. Bu ülkeye şehitlerimiz sayesinde alçaklarımız uğramadı, Allah'ın izniyle şehitlerimizin fedakarlığıyla hiçbir zaman da alçaklar uğrayamayacaklar'' dedi.

Rize'nin tulumuna da gayda dersiniz

Erdoğan, CHP'nin Suriye politikasını eleştirirken, ''Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş. Meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Ben Rizeli'yim. Siz böyle içmeye devam ederseniz, elbette Rize'nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz'' diye konuştu.

Yeri geldiğinde tutanaklar açıklanacak

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinin hassasiyeti dolayısıyla az açıklama yaptığını vurgulayarak, yeri geldiğinde İmralı'da yapılan görüşmelerin tutanaklarının açıklanacağını bildirdi.

Nevruz umut olsun

Erdoğan, Mart ayının düşen cemre, ısınan hava, yeniden dirilen tabiatla baharın, dirilişin, uyanışın ve umudun ayı olduğunu belirterek, ''Biz diyoruz ki bu nevruz, umut olsun. Bu nevruz çözüm sürecine adeta bir tohumlama olsun. Bu nevruz, gülen yüzlerinin arttığı adeta arttığı, adeta zirve yaptığı bir nevruz olsun'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber