Öğretmenler çocukluklarına geri döndü

Sakarya’nın Erenler ilçesine bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Eğitimde Yaratıcı Drama Kursu” düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenler çocukluklarına geri döndü

Erenler'de bazı okul müdürleri, müdür yardımcıları ve değişik branşlarda görev yapan öğretmenler, Yücel Ballık Ortaokulu'nda 18 - 29 Mart 2013 tarihleri arasında 10 gün boyunca toplam 40 saat sürecek darama eğitimine alındı. SATSO Ticaret Meslek Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasemin Hacıeyüpoğlu Akyüz tarafından verilen ve büyük bölümü uygulamalı geçen eğitimde öğretmenler adeta çocukluklarına geri döndü. Eğitime katılan öğretmenler, bu eğitimi almadan önce dramanın sadece belli yaş gruplarında ve belli derslerde kullanılabildiğini zannettiklerini, bu kurs sayesinde dramanın her yaş seviyesinde ve her derste kullanılmaya uygun olduğunu fark ettiklerini, artık özellikle soyut ders konularını drama sayesinde rahatça kavratabilecekleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

Eğitmen Hacıeyüpoğlu, dramanın dramatizasyondan farklı olduğunu, sadece okul öncesi ve ilkokulda uygulanabildiği düşüncesinin aksine her yaş ve sınıf seviyesinde uygulanabildiğini, özellikle soyut ders ve konuların, drama yöntemi ile öğrenciler tarafından daha rahat ve kalıcı olarak kavranabildiğini ifade etti.

Hacıeyüpoğlu ayrıca, okullarda drama yönteminin uygulanabilmesi için önce bu yöntemi kullanacak öğretmenlerin dramanın içinde olmaları gerektiğini, bu nedenle kursun büyük bölümünün uygulama üzerine kurulduğunu sözlerine ekledi.

Kursun, ileriki tarihlerde daha önce bu kursa katılmayan öğretmenlerin katılımıyla tekrarlanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber