Sular altında kalacak beldede mezarlıklar taşınıyor

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılaması için planlanan Melen Projesi kapsamında sular altında kalacak olan Kocaali ilçesi Ortaköy beldesinde mezarlıkların taşınmasına başlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2013 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sular altında kalacak beldede mezarlıklar taşınıyor

İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılaması için planlanan Melen Projesi kapsamında sular altında kalacak olan Kocaali ilçesi Ortaköy beldesinde mezarlıkların taşınmasına başlandı.

İlçeye bağlı Beldede yaşayan vatandaşlar su altında kalacak bölgeyi boşaltmaya başlarken İstanbul'un içme suyu ihtiyacını karşılayacak Melen Projesi kapsamında Ortaköy Belde Merkezi, Köyyeri Köyü, Beyler Köyü ve Karalar Köyü su altında kalacak. Toplamda 2 bin 500'e yakın kişinin yaşadığı bölgede tahliye çalışmaları başlatılırken belde ve bağlı bulunan köy ve mahallelerde bulunan mezarlıklar taşınmaya başlandı. Beldede bugün 18 Mart Şehitlerini anma kapsamında son tören de gerçekleştirildi.

Ortaköy Belediye Başkanı Cemal Angın yaptığı açıklamada, "2001'den beri bu bölgede Melen Projesi kapsamında İstanbul'a su götürme çalışmaları devam etmekte, bu 12 yıllık süreçte peyderpey kamulaştırmalar devam ediyor. 8-9 köyümüz de kısmen bu projeden etkilenecek. 2016 yılında bu proje bitmiş olacak. Burada büyümüş, burada ölmüş insanlarımız var. Mezar konusu var. 3 yılı aşkın bir zamandır zaten Ortaköy'de cenazelerimizi gömmüyoruz. Bize yeni bağlanan Gümüşoluk mahallemizde yeni hazırlanan mezarlığa gömüyoruz. Planlanan yeni yerleşim bölgesi Bakanlar Kurulunda görüşülüyor ve görüşmeler çok iyi gidiyor. Yakın bir tarihte hem mezarlıklarımızı hem vatandaşlarımızı oraya taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Mezarlıkların taşınması konusunda kendilerine yardımcı olunması gerektiğini belirten belde sakini Hasan Türk, "Biz ölen yakınlarımızı buradan alıp başka yerlere götürmek zorunda kalıyoruz. Burada dua okuyacak yerimiz kalmadı biz nereye götüreceği bu mezarları? Hala bilgimiz yok bize bilgi verilirse çok seviniriz. Aile mezarını taşımayı hocalar iyi bilirler ancak biz aile mezarlarımızı taşımayı nasıl kabulleneceğiz onu bilmiyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber