Yüksek Askeri Şura'nın olağan kış toplantısı, Perşembe günü yapılacak.

Haber Giriş : 01 Aralık 2003 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Askeri Şura'nın olağan kış toplantısı, Perşembe günü yapılacak.

4 Aralık Perşembe günü yapılacak ve gün içinde tamamlanacak olan şuraya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, Genelkurmay Başkanı, Milli Savunma Bakanı ve diğer orgeneral ve oramiraller katılacak.

Kış şurasında Ağustos şurasından farklı olarak atama, terfi ve emeklilikler ele alınmıyor. Aralık şurasında ağırlıklı olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren yasa ve yönetmelik değişiklikleriyle, ihtiyaçların ele alınması bekleniyor. Başbakan Erdoğan'a şurada iç ve dış tehdit değerlendirmeleriyle, politik askeri durum değerlendirmesini içeren brifingler verilecek.
İç ve dış tehdit değerlendirmesi bölümünde, son İstanbul saldırılarıyla ivme kazanan radikal islami terör ve alınacak önlemlerin de dile getirilmesi bekleniyor.

İHRAÇLAR GÖRÜŞÜLECEK
Toplantıda ayrıca irtaci faaliyetleri ve disiplinsizlikleri nedeniyle ordudan ihraç edilecek personelin dosyalarının da ele alınacağı öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ağustos şurasında ihraçları şerh koyarak imzalamışlardı. Hükümetin aynı tavrı bu toplantıda sürdürmesi bekleniyor.
NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber