Belediyeciliğin okulu açılıyor

MÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bozlağan:''2014-2015 eğitim öğretim döneminde öğrenci alacağımız Yerel Yönetimler Bölümü, aslında belediye başkanlarının ve belediyeciliğin okulu olacak'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediyeciliğin okulu açılıyor

Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde öğrenci alacakları Yerel Yönetimler Bölümü''nün, belediye başkanlarının ve belediyeciliğin okulu olacağını söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Bozlağan, 12 Aralık 2012'de kurulan bölümün, yerel yönetimlere yönetici yetiştirmeyi amaçladığını belirtti.

Bozlağan, şöyle devam etti:

''Bu bölüm aslında, belediye başkanlarının ve belediyeciliğin okulu olacak. Dolayısıyla son derece önemli. Ülkemizde yaklaşık 300 bin belediye çalışanı var. Halk tarafından seçilen yöneticiler ve meclis üyelerini de saydığımızda, sayı daha da artıyor. Bunun yanı sıra belediyecilik üzerine çalışan kamu kurumları ve belediye birlikleri var. Marmara Belediyeler Birliği, Türkiye Belediyeler Birliği, Türk Dünyası belediyeler Birliği gibi...Belediyecilik üzerine çalışan sivil toplum kuruluşları da mevcut. Özel sektörün belediyelerle ortaklaşa yapmış olduğu çok ciddi yatırımlar söz konusu. Bu açıdan baktığınızda bu sektörde geniş bir alıcı kitlesi ve pazar var. Bu pazarın ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Temel hedefimiz; belediyelerin ihtiyacı olan yöneticileri yetiştirmek.''

''Öğrencilerimize burs vermeyi de planlıyoruz''

''Türkiye'de yerel yönetimler lisans programı, ilk kez Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi bünyesinde açıldı'' diyen Bozlağan, derslerin üçte birinin İngilizce olacağını bildirdi.

Prof. Dr. Bozlağan, bölümde ''İngilizce hazırlık'' döneminin olacağını belirterek, öğrencilere burs vermeyi de planladıklarını kaydetti.

Müfredatta, belediye başkanlarına, üst düzey bürokratlara, belediye birlikleri ile bu alanda faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine de yer vereceklerini ifade eden Bozlağan, şunları söyledi:

''Bu kişiler de ders verecek, sadece akademisyenler dersler vermeyecek. 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alacağız. Marmara Üniversitesi ve diğer üniversitelerin akademisyenlerinden yararlanacağız. Buralardan akademisyenler getireceğiz. Uygulama açısından da başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve ilçe belediyeleri ile görüşmeler yapacağız. Mümkünse bir dersimize İstanbul Valisi'ni, diğer dersimize Büyükşehir Belediye Başkanı'nı getireceğiz. Başka bir derse Mahalli İdareler Genel Müdürü'nü getireceğiz. Belediye birliklerinden başkanlar getireceğiz.''

''Yerel yönetimler ihtisas kütüphanesini oluşturuyoruz''

Prof. Dr. Recep Bozlağan, bölüme 50 öğrenci almayı planladıklarını belirterek, ''YÖK'e 50 kişilik kontenjan için müracaat ettik. Bunun dışında Marmara Belediyeler Birliği işbirliği ile Türkiye'nin en büyük yerel yönetimler ihtisas kütüphanesini oluşturuyoruz. Tamamı belediyecilik üzerine yaklaşık 30 bin cilt materyal olacak'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber