Öğrencilere ücretsiz kitap hediye edildi

Malatya'da Niyazi Mısri'nin hayatını konu alan "Bukağı" kitabı öğrencilere takdim edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2013 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilere ücretsiz kitap hediye edildi

Kent Konseyi Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Sekmen tarafından dağıtılan kitaplarla ilgili bilgi veren Kent Konseyi Genel Sekreteri

Ali Yıldırım, Malatyalılar için Niyazi Mısri'nin öneminden bahsederek, "Mevlana Konya için ne kadar önemli ise Niyazi Mısri'de Malatya için o kadar önemli bir portredir" dedi. Niyazi Mısri'yi anlatan onlarca kitabın olduğunu yalnız bunlardan Emine Işınsu'nun kaleme almış olduğu " Bukağı" kitabının etkileyici olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu kitap da aşkın edepli bir şekilde nasıl anlatıldığını ve aşkın nasıl ilahi aşka dönüştüğünü göreceksiniz" dedi.

Niyazi Mısri Çalışma Grubu Temsilcisi Bülent Sekmen ise, öğrencilere Niyazi Mısri'nin hayatı hakkında kısa bir bilgilendirme yaparak, Niyazi Mısri'nin hayatını ilime adayan bir şahsiyet olduğunu ve öğrendiklerini de insanlara anlatmaya çalışmış mümtaz bir kişilik olduğunu vurguladı.

Niyazi Mısri Lisesi Müdürü Abdulkadir Çolak, Eşref Bitlis Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Osman Güllü ve Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hüseyin Kara, düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu arada, Kent Konseyi

tarafından yapılan açıklamaya göre Niyazi Mısri Haftası münasebeti ile 22 Mart Cuma günü saat 14.00'da Halk Eğitim Salonunda Tarihçi Yazar Orhan Tuğrulca'nın sunumu ile "Bilgenin Sofrası" konferansı ve İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Yrd. Doç. Ramazan Kamiloğlu ve ekibi tarafından Niyazi Mısri'nin eserlerinin seslendirileceği ilahi dinletisi yapılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber