'Okullarda serbest kıyafet'e karşı imza kampanyası

Samsun'da, Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği, okullarda serbest kıyafet uygulamasının sona erdirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Mart 2013 11:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Okullarda serbest kıyafet'e karşı imza kampanyası

Samsun'da, Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği, okullarda serbest kıyafet uygulamasının sona erdirilmesi için imza kampanyası başlattı.

Okul Kıyafetleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği Samsun Temsilcisi Kenan Bozkurt, okullarda serbest kıyafetin kaldırılması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi. 26 Kasım 2012 tarihinde hükümetin okul kıyafetleri ile ilgili çıkardığı yönetmelikten dolayı kaos ortamı oluştuğunu söyleyen Kenan Bozkurt, "Gerek veliler gerekse de halkımızın büyük bölümü okul kıyafetlerinin serbestliği konusunda çeşitli görüşler içerisine girdi. Yapılan bu uygulamanın hiçbir araştırma olmadan, 1 gecede alınmış bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bunun tespiti için Samsun'da imza kampanyası başlattık" diye konuştu.

Şu ana kadar 10 bin imza topladıklarını, hedeflerinin ise 100 bin olduğunu ifade eden Bozkurt, "Biz hem firma hem de vatandaş olarak okullardaki serbest kıyafete karşıyız. Çok acele alınmış bir karar. Okullarımızda çocuklarımızın güvenliği söz konusu. Zaten velilerimizin büyük çoğunluğu da güvenlik nedeniyle bu uygulamaya karşı çıkıyor. Bunun yanında çocuklarımızda ders çalışmanın yanı sıra yarın ne giyeceğim kaygısı da oluştu" dedi.

Esnaf olarak çok zor durumda bırakıldıklarını vurgulayan Bozkurt, "Elimizde yüklü miktarda stoklar var. Bu stokları artık eritme şansımız yok. Normalde bu uygulamaya önümüzdeki yıl geçilecekti. Ama karar alındıktan sonra birçok okul hemen serbest kıyafete geçti. Biz esnaflara en azından geçiş süreci tanınmalıydı. 2-3 yıl gibi bir zamanın ardından bu uygulamaya yürürlüğe girseydi, elimizdeki stokları eritme şansı bulurduk. Bizim yaptığımız imza kampanyasının dışında Türkiye çapında iki önemli şirket konuyla ilgili araştırma yapıyor. Yapılan bu araştırmalar, imza kampanyaları ve anketlerin sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın doğru bir karar alacağına, yani yönetmelikte bir düzenleme yapacağına inanıyoruz. Biz fabrikamızda 180 kişiye istihdam sağlıyorduk. Ancak bu uygulama nedeniyle 150 kişiyi işten çıkarmak durumunda kaldık. Şu anda fabrikamız bomboş duruyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber