Balıkesir Devlet Hastanesi'nde hizmetli olarak göreve başlayan görme engelli Mehmet Salih Aslan, aynı hastanede müdür yardımcılığına kadar yükseldi.

Haber Giriş : 02 Aralık 2003 03:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir Devlet Hastanesi'nde hizmetli olarak göreve başlayan görme engelli Mehmet Salih Aslan, aynı hastanede müdür yardımcılığına kadar yükseldi.

Uludağ Üniversitesi'ne (UÜ) bağlı Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nu bitiren Aslan, öğrenim masraflarını karşılayamadığı için 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de son sınıfta bırakmış. Aslan'ın şimdiki hedefi, yarım bıraktığı hukuk öğrenimini tamamlayarak avukatlık yapmak.

Balıkesir Gönen'e bağlı Çallıca köyünde görme engelli olarak doğan Salih Aslan'ın (43) rahatsızlığı tıbben giderilemediği için ailesi onu, İstanbul İstinye Körler Okulu'na yazdırmış. Daha sonra Ankara Körler Ortaokulu'nu bitiren Aslan, genç yaşta Balıkesir Devlet Hastanesi ?hizmetli kadrosu'nda göreve başlamış. Hastanedeki başarısı sebebiyle santralda görevlendirilen Aslan, bu sırada liseyi de dışarıdan bitirmiş. Mehmet Salih Aslan, bu tahsille yetinmedi ve 1984'te girdiği üniversite sınavında UÜ Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu'nu kazandı. Aynı zamanda Körler Eğitim ve Kalkındırma Derneği'nin Balıkesir şubesini kurarak 3 yıl başkanlığını yapan Aslan, girdiği ?hizmetiçi sınav'da en yüksek puanı alarak hizmetli kadrosundan memur kadrosuna geçti. Üniversite öğrenimini tamamlamayan Aslan, hukuk okumaya karar verdi. Tekrar sınava giren Aslan, 1987'de 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Ancak ailesi, okul masraflarını karşılayamayınca son sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldı. Aslan, af çıkması halinde öğrenimini bitirip avukatlık yapmayı planlıyor.

1995'te Türkiye Görmezler Eğitim ve Himaye Derneği'nin Balıkesir şubesini kuran ve halen dernek başkanlığını yürüten Aslan, memuriyette de her geçen gün yükseldi. 1996'da Balıkesir Devlet Hastanesi personel şefliğine getirilen Aslan, Türkiye'de, görme engelli ilk personel şefi unvanını aldı. Aynı hastanede 3 yıl sonra müdür yardımcısı oldu. Aslan, bu göreve atandıktan bir müddet sonra talihsiz bir şikayetle karşılaştı. Balıkesir Valiliği'ne yazılan şikayet dilekçesinde yer alan ?doğuştan göremediği için atandı' ifadeleri üzerine Aslan hakkında soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanlığı müfettişleri, Aslan hakkında ?görmeyen biri müdür yardımcısı olamaz' şeklinde rapor verirken, Başbakanlık'a bağlı Devlet Personel Daire Başkanlığı, ?doğuştan her iki gözü görmeyen bir kimse idarenin takdiri doğrultusunda müdür yardımcılığı yapabilir' yönünde rapor verdi. Aslan, soruşturma sürecinde önce Balıkesir Sağlık Meslek Lisesi'ne, ardından Balya Sağlık Merkezi'ne ve daha sonra Balıkesir ve Dursunbey Sağlık Meslek liselerine sayman olarak atandı. Bursa Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açan Salih Aslan, 3 yıl süren mahkemenin ardından haklı çıkınca tekrar Balıkesir Devlet Hastanesi müdür yardımcılığına başladı.

İş hayatının yanısıra sosyal aktivitelere de ağırlık veren Aslan, aynı zamanda satranç ve futbol meraklısı. Balıkesir'de Engelliler Spor Kulübü'nü kuran Aslan, görme engellilerden oluşturduğu futbol takımının hem başkanı hem de antrenörü. Aslan'ın takımı İstanbul'da düzenlenen Görme Engelliler Futbol Turnuvası'nda bu yılın şampiyonu oldu. Aslan ayrıca 10 yıldır Yeni Haber gazetesindeki ?Çevre Dostu' isimli köşesinde günlük yazılar yazıyor.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber