'Van'daki hukuk cinayetine seyirci kalınmayacak'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2005 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin, "Van'daki hukuk cinayetinin, göz göre göre sürdürülmesine seyirci kalmayacağını" belirterek, "Rektörün, 2 aydır tutuklu olarak en ağır koşullarda bırakılmasının, hukuki ve insani anlamını Sayın Adalet Bakanı, bu topluma nasıl açıklayacaktır?" dedi.

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın, yarın yapılacak yargılamasının sıradan bir soruşturma ve ceza davasının ötesine geçtiğini kaydetti. Baykal, davanın, yargının bağımsızlığının, güvenilirliğinin, siyaset-yargı ilişkisinin hangi noktaya geldiğini göstereceğini söyledi.

Baykal, "Doğal bir yargı süreci işliyormuş gibi sükunet ve güvenle seyretmemizi bizden istemeye kimsenin, özellikle sayın Adalet Bakanı'nın hakkı yoktur" dedi.

Baykal, Aşkın'a yapılan muamelenin, tedbir niteliğinden çıkarak, ceza verme, burun sürtmeye yönelik hale geldiğini savundu. Baykal, "Bırakın rektöre, sade vatandaşımıza böyle bir davranışın yapılmasını kabul etmeyiz" dedi.

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türkiye'deki her şeyi alt kimlik olarak değerlendirip Türklüğü de bunların içine kattığını belirterek, "Her şeye alt kimlik deyip Türklüğü de alt kimlik olarak sayarsanız, orada sana dur denir" diye konuştu.

Başbakan'ın Sürekli olarak 'tek millet' sözünü kullandığını söyleyen Baykal, "Bu tek millet, hangi millettir sayın Başbakan? O milletin adı varsa bu milleti alt kimlik olarak niye sayıyorsun? Başbakan şunu bilmeli; Türklük bir alt kimlik değildir" dedi.

Baykal, Erdoğan'ın İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy için 'O Arnavut'tur' dediğini söyleyerek, "Peki Arnavut diye, bu milletin bağrından kopan o dizeleri yazan insanı, bu milletin parçası olmaktan mı çıkaracağız. Mehmet Akif Ersoy içine sindirdi. Başbakan da bu milletin bir parçası olduğunu içine sindirecek. Kafasındaki takıntıyı milletin gündemine taşımayacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber