Rektör Aşkın'ın reddi hakim talebi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2005 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile 9 sanığın yargılandığı davada reddi hakim talebi kabul edildi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve 9 sanığın yargılanmasına Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

İhbar dilekçesinde imzası bulunan ve fişlendiklerini öne süren müdahiller, duruşmada söz alarak, Hakim Ferhat Erbaş'ın tensip tutanağında, karardan önce görüş belirttiği gerekçesiyle davada tarafsızlığını yitirdiğini öne sürdüler. Müdahiller, reddi hakim talebinde bulundular.

Sanık avukatları ise bu talebin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığını ve kötü niyet taşıdığını savunarak reddedilmesini istediler. Mahkeme heyeti, 5 dakikalık süren bir değerlendirmenin ardından, talebin üst mahkeme olan 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesini kararlaştırdı. Duruşmaya, saat 14.00'e kadar ara verildi. Daha sonra 4. Ağır Ceza Mahkemesi, reddi hakim talebini kabul etti. Duruşmaya yeni hakim ile devam ediliyor.

GAZETECİLER KURA ÇEKİLEREK DURUŞMAYA ALINDI

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, saat 08.30 sıralarında YYÜ'ye ait ambulansla iki doktor ve bir anestezi uzmanı ile çok sayıda güvenlik güçleri nezaretinde Van Adliyesi'ne getirildi.

Saat 09.45'te başlayan duruşmada, Aşkın dışındaki diğer 9 sanık da hazır bulundu. Gazeteciler, duruşmanın ilk 10 dakikasında içeri alınmadı. Daha sonra Anadolu Ajansı muhabiri dışında 4 gazeteci de kura çekilerek içeri alındı. Duruşmayı, CHP ve YÖK heyetiyle bazı sanık yakınları izledi. Rektör Aşkın'ın eşi duruşmaya katılmadı. Rektör Aşkın'ın sağlık durumun iyi olduğu, ancak kilo kaybına uğradığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber