Erdoğan'a 'skorsy ve kobra'lı hava koruması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 günlük Eskişehir gezisinde alınan güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Haber Giriş : 25 Mart 2013 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'a 'skorsy ve kobra'lı hava koruması

Havadan ve karadan yoğun güvenlik önlemleri altında gezisini sürdüren Erdoğan'ın halka hitap ettiği alan üzerinde ise sürekli polis helikopteri güvenlik uçuşu yaptı. Havadan ilçelere geçiş yapan Erdoğan'ın helikopterine ise skorsy ve kobra helikopterleri güvenlik amaçlı eşlik etti.

AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırıların ardından Başbakan Erdoğan için güvenlik önlemleri hat safhaya çıkarıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir gezisinin ikinci gününde ilçelerde halkla buluştu. Erdoğan, ziyaretlerini hava yoluyla gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan, Eskişehir'in Çifteler ilçesinde halka hitap etti. Yoğun güvenlik önlemleri ise dikkat çekiciydi. Başbakan'ı taşıyan helikopter için geniş güvenlik önlemleri alındı. Uçuş sırasında skorsy ve kobra helikopterleri de güvenlik için uçuş yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın halka hitap ettiği miting alanlarında da güvenlik önlemleri hat safhada tutuldu. Havadan ve karadan geniş güvenlik önlemleri alınırken; önemli noktalara keskin nişancılar yerleştirildi. Erdoğan konuşurken yanında bir koruma sürekli çelik yelek ile hazır bulundu. Arka tarafında ise keskin nişancı güvenlik önlemi aldı.

Başbakan konuşurken yüz tarayıcı kimlik aracı miting alanında bulunanlar üzerinde sürekli tarama yaptı. Erdoğan'ın analara yönelik sözleri ise alanda bulunan bazı kadınların gözyaşlarını akıtmasına sebep oldu. Konuşma sırasında miting alanı içinde de keskin nişancılar hazır bulundu. Başbakan Erdoğan, miting alanından ayrılırken de güvenlik önlemleri devam etti.

Havadan bir helikopter sürekli güvenlik uçuşu yaptı. Erdoğan, helikopterin kalkacağı piste giderken vatandaşları selamladı; çocuklara oyuncak dağıttı. Daha sonra piste gelen Erdoğan, kendini taşıyan helikoptere binerek ayrıldı. Ardından ise Başbakan'ın helikopterini koruyan helikopterler havalandı.

CİHAN, AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber