Çankırı'da kütüphane haftası kutlandı

49. Kütüphaneler Haftası Çankırı'da çeşitli etkinliklerle kutlandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2013 23:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı'da kütüphane haftası kutlandı

49. Kütüphaneler Haftası Çankırı'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Vahdettin Özcan, Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Kemal Karatar, öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Songül Kapusuz, kütüphane bünyesinde 73 bin 77 adet kitap bulunduğunu söyledi.

Her geçen gün okuyucu sayısının arttığını ifade eden Kapusuz, "Okuyucu sayımız ve potansiyelimiz artmasına rağmen, personel sayımız azalmaktadır. Oysa kaliteli hizmet sunmak ancak ve ancak insan gücüyle mümkündür. Ne yazık ki, hizmet çeşidimiz ve bu kadar okuyucu potansiyelimiz olmasına rağmen personel sayımız yetersizdir" dedi.

Ülkeler arası okuyucu istatistiklerini açıklayan Kapusuz, bir yılda Japonya'da bir kişi 25 kitap okurken Türkiye'de ise 6 kişinin bir kitap okuduğunu kaydetti.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da bilgi ve kültürel mirasın devamlılığı ve toplumlar arasında bilgi paylaşımı için kütüphanelerin varlığının çok önemli olduğunu söyledi.

Halk oyunları gösterileriyle devam eden programda ayrıca İl Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi. Programın sonunda ise, protokol üyeleri tarafından kütüphanede bulunan kitapların sergisi gezildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber