Afyonkarahisar'da YGS sahtekarlığı

Afyonkarahisar'da YGS’ye kardeşinin yerine girmekten yakalanan şahıs ile kardeşinin, sahte kimliğe bozuk parayla soğuk mühür yaptıkları ortaya çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2013 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da YGS sahtekarlığı

Afyonkarahisar'da YGS'ye kardeşinin yerine girmekten yakalanan şahıs ile kardeşinin, sahte kimliğe bozuk parayla soğuk mühür yaptıkları ortaya çıktı.

Dün yapılan YGS'ye sahte kimlikle ağabeyinin yerine giren Resul İ. (20), sınav yerinde polisin dikkati üzerine yakalanmıştı. Resul İ. ve ağabeyi Recep İ. (22) polis tarafından ifadeleri alınmak üzere gözaltına alınmıştı. İki kardeşin nüfus cüzdanında tahribat yaparak, sahte bir nüfus cüzdanı hazırladığı ortaya çıktı.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Recep İ., 2 Ocak 2012'de yenilemeden dolayı çıkarttığı kimliğini kaybettiği gerekçesi ile yaklaşık bir ay önce müdürlüğe başvurarak yeni nüfus cüzdanı çıkarttı. Recep İ'nin, çıkarttığı kimliğin fotoğraf bölümünü sınava kendisi yerine soktuğu kardeşi Resul İ.'nin fotoğrafını yapıştırdığı ve daha sonradan da PVC kaplattırdığı belirlendi. Sahte kimliğe bozuk para ve çekiç kullanarak da soğuk mühür yaptığı iddia edilen Recep İ'nin, daha sonra bu kimlikle kardeşi Resul İ'yi YGS sınavına soktuğu belirtildi.

Bazı yayın organlarında çıkan ve kimliğin İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'ndeki görevlilerin dikkat etmemesinden dolayı çıkartıldığı yönündeki haberlerinde gerçeği yansıtmadığı, kimliğin yapılan incelemelerde iki kardeş tarafından hazırlandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber