Çelik: Şimdiye kadar hiç imam hatip okulu açmadım

Haber Giriş : 15 Aralık 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bazı çevrelerin, kendisini "imam hatip üzerinden siyaset yapıyor, özel okullarla ilgileniyor' şeklinde lanse etmeyi tercih ettiğini belirterek, "Bugüne kadar 74 vilayete, 400 kadar ilçeye gittim. Hiçbir yerde imam hatip okulu açmaya gitmedim, imam hatip okulu temeli atmaya da gitmedim" dedi.

Çelik, Jale Tezer Anadolu ve Fen Lisesi'nin açılışını yaptı. Çelik, 625 sayılı özel okullarla ilgili kanunda değişiklik öngören kanun taslağı üzerinde Başbakanlık'ta son rötuşların yapıldığını, taslağın kısa sürede TBMM'ye gönderileceğini belirterek, "Kanun çıktığı zaman özel okullarımız çok daha rahat nefes alacaklar" dedi.

Çelik, özel okulları kesinlikle dvlet okullarından ayırmadıklarını vurguladı. Çelik, "Hükümetimiz özel okullara şaşı bakmıyor. Özel okullara üvey evlat muamelesi yapan zihniyet bizden çok uzak olan bir zihniyettir" diye konuştu.

Çeşitli illerde yaptıkları çalışmaları anlatan Çelik, bugüne kadar 31 ilin, Bakanlığın üst düzey bürokratlarınca tüm yönleriyle tarandığını bu illerin eğitim durumlarının "fotoğrafının çekildiğini" belirtti. Bu kapsamda tüm illeri tarayacaklarını ifade eden Çelik, mahalli imkanları ve potansiyeli harekete geçirerek eğitimin sorunlarını çözme amacını taşıdıklarını kaydetti.

Çelik, "Birileri bizi, 'efendim bunlar hep imam hatiplerle ilgileniyor, imam hatipler üzerinden siyaset yapıyor, özel okullarla ilgileniyor' şeklinde lanse etmeyi tercih ediyorlar. Bu tavırların hasmane bir tavır olduğuna, ideolojik bir yaklaşım olduğuna inanıyorum. Ben bugüne kadar 74 vilayete, 400 kadar ilçeye gittim. Hiçbir yerde imam hatip okulu açmaya gitmedim, imam hatip okulu temeli atmaya da gitmedim. Ama takıntısı olan bazı insanlar, nedense hep bunu ön plana çıkarmayı tercih ediyorlar" dedi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber