Polis gizli kameradan şikayetcimisiniz diye soracak

Kocaeli'de ortaya çıkan skandalın ardından polis, tuvalete gizli kamera kurbanlarına 'Şikayetçi misiniz?' diye soracak.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Mart 2013 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis gizli kameradan şikayetcimisiniz diye soracak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın da bulunduğu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki kadınlar tuvaletine gizli kamera yerleştirirken farkında olmadan kendisini de görüntüleyen E.D., henüz yakalanamadı. Polis, bu kişinin suçlanabilmesi için tuvaletteki görüntülerde yüzleri görülen kadınlardan kimliği belirlenenleri bulup, şikayetçi olup- olmadıklarını soracak.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait Yahyakaptan semtinde her gün yüzlerce kişinin girip- çıktığı, Şehir Tiyatrosu oyuncu ve çalışanlarıyla birlikte toplam 135 kişinin görev yaptığı, büyük bir kafeteryasının yanı sıra öğrencilerin tiyatro kurslarına da gidip- geldiği Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki temizlikçiler gizli kamerayı tesadüfen buldu. Temizlik işçilerinin gizli kamera olduğunu görünce Kültür Merkezi Müdürlüğü tarafından doğrudan polise haber verilmesi yerine, Büyükşehir Belediyesi'nin Hukuk Servisi ve Güvenlik Amirliği'ne verilmesi de eleştiri konusu oldu. Kemaradaki görüntülerin belediyede birçok kez izlendikten sonra teslim edildiği öne sürülürken Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla olay İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi amirleri tarafından bizzat soruşturmaya alındı. İncelenen kamera görüntüsünde kadınların yüzlerinin de görünlüğü anlaşıldı.

Kamerayı yerleştirirken farkında olmadan kendisini de görüntüleyince kimliği tesbit edilen E.D. henüz yakalanamadı. Cep telefonunu kapattığı, evine de gitmediği anlaşılan E.D.'nin bulunması için çalışmalar devam ediyor.

KURBANLARA "ŞİKAYETÇİ MİSİNİZ?" DİYE SORULACAK

Gizli kameranın tuvalete 18 Mart'ta yerleştirildiğinin belirlendiğini açıklayan bir polis yetkilisi, yüzleri görülen kamera kurbanı mağdurlardan kimlikleri tesbit edilebilenlere çok gizli olarak başvurup onların ifadelerini alacaklarını ve onlara şikayetçi olup- olmadıklarının sorulacağını söyledi. Bu uygulamaya geçilmeden önce halen Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne gidip buradaki tuvaletlerden herhangi birini kullananların, medyada yayınlanan haberlerden öğrendikleri gizli kamera olayı nedeniyle tedirgin olmuş olabilecekleri ifade edildi.

SENDİKADAN AÇIKLAMA

İzmit'te Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ndeki kadınlar tuvaletine gizli kamera yerleştirildiğinin ortaya çıkması üzerine Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası Kocaeli Şubesi (TÜM BEL-SEN) bu kişinin de biran önce yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber