Emniyet Genel Müdürlüğü'nden çocuklar için internet sayfası

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) hem internet sitesini yeniledi hem de çocuklar için yepyeni bir sayfa hazırladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2013 12:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Emniyet Genel Müdürlüğü'nden çocuklar için internet sayfası

Çocuklar için hazırlanan sayfada, oyunlar, filmler, masallar yer alıyor. Ana sayfada ise 'EGM Çocuk Hoşgeldiniz' yazıyor. Polis elbisesi giymiş çocukların karşıladığı sayfada, tahtaya ise polis imdadın '155'i bulunuyor.

Çocuklar için hazırlanan oyunlar arasında "araba yarışı, evin yolunu bul, hırsız yakalama, rütbelerin eşlerini bul" gibi oyunlar bulunuyor. Filmler bölümünde ise trafik işaretleri anlatılıyor. Ayrıca videolar bölümünde "Araçlara asılma, yabancılardan uzak dur, caddede top oynamayınız, duran arabanın arasından geçmeyiniz, tanımadığın kişiye kapıyı açmayınız, arkadaş seçimine dikkat ediniz, okul önündeki satıcılardan birşey almayınız, tanımadığınız kişilerin arabasına binmeyiniz" gibi konu başlıkları yer alıyor.

Çizgi film, masallar ve öykülerin yer aldığı sitede, çocuklar için her şey düşünülmüş. "Çiçek elli robot; Dişimi kaybettim; Onu seviyorum; Güneşe Köprü" adlı masalları çocuklar seslendiriyor. Öyküler bölümünde ise "Kırık kanat, Çam sakızı çoban armağanı, Ürküten Öykü, Müdür bey duy sesimi, Tayfun, Marangoz Örümcek, Çizgi film izlemiyoruz, Gool" isimli öyküler anlatılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün iletişim bilgilerinin de yer aldığı sayfanın çocukların ilgisini çekeceği bekleniyor. Çocuklar, bu sayfada trafik kurallarından suçlara kadar birçok konuda hem eğitilecek hem de eğlendirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber