Afyonkarahisar'da içki yasağının iptali genelde olumlu bulundu

Afyonkarahisar İdare Mahkemesi'nin, il sınırları içerisinde açık alanlarda içki içilmesini yasaklayan 27 Nisan 2012 tarihli Valilik genelgesini iptal etmesinin ardından kararı değerlendiren bazı vatandaşlar yasağı desteklerken, bazıları ise "Parası olan içer kime ne" diye konuştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Mart 2013 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Afyonkarahisar'da içki yasağının iptali genelde olumlu bulundu

Afyonkarahisar İdare Mahkemesi'nin, il sınırları içerisinde açık alanlarda içki içilmesini yasaklayan 27 Nisan 2012 tarihli Valilik genelgesini iptal etmesinin ardından kararı değerlendiren bazı vatandaşlar yasağı desteklerken, bazıları ise "Parası olan içer kime ne" diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu imzasıyla geçen yıl 27 Nisan'da yayımlanan genelgeyle il sınırları içerisindeki açık alanlarda, her türlü alkollü içki tüketilmesi yasaklandı. Genelgede, 'kamunun istifadesine açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda veya meskün mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde, umuma mahsus park ve bahçelerde ören yeri gibi alanlarda her çeşit taşıma araçlarının içerisinde açıkta alkol içilmesi veya satışını yasak olduğu' yer aldı. Bu genelgenin iptali için bir vatandaş tarafından İdare Mahkemesi'nde dava açıldı. Geçen 27 Şubat'ta kararını açıklayan Afyonkarahisar İdare Mahkemesi, içki yasağ getiren Afyonkarahisar Valiliği'ning enelgesiyle ilgili yürütmenin durdurulması kararını verdi.

İçki yasağının kalkmasının ardından kararı değerlendiren vatandaşlardan emekli işçi Arif Sağlam, "Bizim gündemimiz içki değil. 3 saattir banka kuyruğunda işlem yapmak için bekliyorum. İçkiye gelinceye kadar çözülecek dünya kadar mesele var. Önce bu kuyruk çilesini çözünler" dedi.

PARASI OLAN İÇER

Kararı yorumlayan emekli Kadir Bahçe ise içki içmek için öncelikle insanların cebinde para olması gerektiğini belirtti. İçki kullanmadığını kaydeden Bahçe, "Parası olan içki içer kime ne. Ben sigara kullanıyorum, o dahi çok para" dedi.

YASAĞA DESTEK VERDİ

Güvenevler Mahallesi'nde oturan ev kadını Zehra Maytahan ise alkol yasağına destek verdi. Maytahan, oturduğu park ve sokaklarda içki içenlerin kendilerini rahatsız ettiğini vurguladı.

VATANDAŞIN ÖNCELİKLERİ FARKLI

Almanya'da 20 yıl önce öğrenim gördüğünü kaydeden işadamı Kemal Boru ise Türkiye'nin demokratikleşme çabası içinde olduğunu belirtti. Boru, "Madem demokratikleşiyoruz, kimse kimseye karışmasın. Eğer alkol alıp trafiğe çıkan, ya da istenmeyen bir hareket yapan olursa yasa neyse uygulansın. Ama yasaklamak olmaz" dedi.

Kararı değerlendiren 60 yaşındaki Ali İhsan Koçak, "Müslüman isek içki içmemeliyiz" dedi. 55 yaşındaki Mehmet Ali Denizlioğlu ise "Afyonkarahisar'ın daha öncelikli sorunları var. Bazı yollarımız kötü. Bununla ilgilenelim" diye konuştu.

RAKAMLAR AÇIKLANMADI

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun imzası bulunan genelgenin yürürlüğe girdiği 27 Nisan 2012'de 25 kişiye Kabahatler Kanunu'na göre 169'ar lira ceza yazıldı. Mayıs 2012'de ise yasağın ilk 10 gününde 80 kişiye ceza yazıldığı açıklandı. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü, genelgenin yürürlükte kaldığı 11 aylık döneme ilişkin rakamları açıklamadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber