Cezaevi ziyaretinde Milletvekilini soydular iddiası

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan, Ankara Sincan Cezaevinde bulunan Balyoz davası tutuklusu ve MHP milletvekili Engin Alan’ı ziyaret etti.

Haber Giriş : 29 Mart 2013 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevi ziyaretinde Milletvekilini soydular iddiası

Türkkan, ''İçeri girerken beni muz gibi soydular. Milletin vekiline, içeriye suç işlemek üzere giren bir adam muamelesi yaptılar. Çok ağırıma gitti'' dedi.

Önceki gün Sincan Cezaevine giden Türkkan cezaevine girişte yaşadıklarını TBMM'de anlattı. ''Ben milletin vekili oldum. Ama devletim bana güvenmiyor'' dedi ve şunları söyledi:

'' İstanbul milletvekilimiz Engin Alan'ı ziyaret ettim. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekiliyim. İçeri girerken, önce ceketimi, daha sonra kemerimi, ayakkabılarımı, saatimi, hepsini çıkarttım. Ben, 115 bin oy alıp buraya gelmiş bir milletvekiliyim. Ama cezaevine girerken, devletim bana güven duymuyor. Beni muz gibi soyuyor, sonra parmak da bastım ve görüşebildim''

''SİM KARTIN VAR MI ?''

Türkkan cezaevi görevlilerinin kendisine ısrarla, ''Üzerinizde SİM kart var mı ?'' diye sorduklarını da belirterek şöyle devam etti:

'' Bunların, Adalet Bakanlığının yayımladığı genelgelerle yürürlükte olduğunu söylediler. Bir de ısrarla 'Üzerinizde SIM kart var mı ?' diye soruyorlar. Ben milletin vekiliyim ya, ne demek SİM kart var mı? Eğer bu konuda şüphelenilecek birisi varsa BDP heyetine bakacaksın. Onlar İmralı'ya telefonla girdi. 'Ses dinleme cihazı da koyabilirdik, hiç aranmadık' dediler. Peki, bizim günahımız ne? Ülkenin bölünmesine, karşı durmak mı? Türk olmak mı ? ''

''ÇOK AĞIRIMA GİTTİ''

Türkkan, ''Böyle bir şeye reva görülmek çok ağırıma gitti. Adalet Bakanlığının bu konuyu gözden geçirmesi lazım. Milletin vekilini muz gibi soyup cezaevine sokamazsın. İmralı'ya gideceksen elini kolunu sallayarak git, milletvekilini ziyarete gideceksen, muz gibi soyun git. Çok ağırıma gitti. Reva görülen muamele insanlık dışıdır. Milletin vekiline içeriye suç işlemek üzere giren bir adam muamelesi yapıyorlar. Biz cezaevlerini bilen adamız. Oralardan geliyoruz. Nasıl girileceğini de biliriz, nasıl çıkılacağını da biliriz'' dedi. (gazeteport)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber