Davetiyeli dolandırıcılar suçüstü yakalandı

Kendilerini Maliye Bakanlığı'na bağlı Vergi Dairesi personeli olarak tanıtıp para karşılığı ‘zorunlu yemek davetiyesi' dağıtarak piyasayı dolandırdıkları ileri sürülen şebeke üyesi 1'i kadın 2 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2013 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Davetiyeli dolandırıcılar suçüstü yakalandı

Bir diş doktorunun dikkati üzerine suçüstü gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre; Gaziosmanpaşa'da bir polikliniğinde diş doktoru olarak çalışan Derya O. kendilerini Maliye Bakanlığına bağlı Vergi Dairesinden arayan bazı şahısların zorunlu yemek davetiyesi satmaya çalıştığını ifade ederek Vergi Dairesi Müdürlüğü aradı. Müdürlük yetkililerin böyle bir çalışma veya programlarının bulunmadığını öğrenen Derya O. bunun üzerine polise giderek kendisini arayan kişilerden şikayetçi oldu.

POLİS, SERİ NUMARASI ALINMIŞ PARAYLA SUÇÜSTÜ YAPTI

Bunun üzerine soruşturma başlatan Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, mağdur doktor ile şüphelileri davetiye almak üzere buluşmalarını sağladı. Seri numarası önceden alınmış parayı davetiye karşılığı şüpheli Sultan E'den teslim alındığı sırada devreye giren polis ekipleri, şüpheliyi suçüstü gözaltına aldı. Emniyete götürülen Sultan E. suç ortakları Tugal O. ve Ümüt Nurten Y. ile birlikte hareket ederek dolandırıcılık yaptıklarını itiraf etti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, emekli olduğu öğrenilen Tugal O.'yu evinde gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada gözaltına alınan Tugal O'nun dolandırıcılık suçlarından 5 ayrı sabıka kaydının bulunduğu tespit edildi. Diğer şüpheli Ümüt Nurten Y'nin yakalanması için başlatılan soruşturma ise halen sürüyor.

ŞEBEKENİN ÖZEL ŞİRKET VE KURULUŞLARI HEDEF SEÇTİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yapılan soruşturma sonucunda şüphelilerin özellikle özel özel şirket ve kuruluşları hedef seçtiği tespit edildi. Şüphelilerin ulaştıkları vatandaşlara kendilerini Vergi Dairesinden arıyormuş gibi göstererek güvenlerini kazandıkları ardından da tanesi 250 TL olan yemek davetiyelerinden kişi başına en az iki tane almaya zorladıkları ortaya çıktı.

Öte yandan polis, şüphelilerin yakalanması ile birlikte mağdur olan kişi sayısının daha da çok olabileceğine dikkat çekerek vatandaşları bu tür kişilere karşın daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Gaziosmanpaşa Asayiş Büro Amirliği'ndeki sorgu ve işlemleri tamamlanan 2 şüpheli dün Gaziosmanpaşa Adliyesine sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber