Kümeste yakalanan silahlara rekor ceza

Çamaşır makinesi ve kümeste yakalanan silahlarla ilgili yargılanan 9 sanık 53 yıl hapis cezası aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kümeste yakalanan silahlara rekor ceza

Trabzon'da yaklaşık 5 yıl önce 9 el bombası,kalaşnikof tüfek ve bu silaha ait mermileri sattıkları iddiasıyla yargılanan 9 sanık toplam 53 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Daha önce yargılanan sanıklardan 2'sinin cezası Yargıtayca onanırken, 9 sanık Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti 9 sanıktan 7'si hakkında 10 yıl 5 ay ile 2 yıl 1 ay arasında değişen hapis cezası verdi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada daha önce tahliye edilen F. R katılırken, diğer 8 sanık duruşmaya gelmedi. Sanık F.R., duruşmadaki ifadesinde daha önce doğru bildiklerini söylediğini belirterek adalete güvendiğini belirtti. Mahkeme heyeti daha sonra 9 sanık hakkındaki kararı verirken sanıklardan S.Y, S.Ş, F.R ve H.A için "9 adet el bombası bulundurmak ve nakletmek" suçundan 4 yıl 2'şer ay, "Uzun namlulu silah satmak" suçundan ise 6 yıl 3 ay olmak üzere her bir sanığa toplam

10 YIL 5 AY HAPİS CEZASI VERDİ

Mahkeme heyeti sanıklardan N.K.E, "Uzun namlulu silahı taşıma suçuna yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay "El bombasını bulundurmak" suçundan da 2 yıl 1 ay olmak üzere 4 yıl 2 ay, Ö.A, "El bombasını taşımaya yardım etmek"

suçundan 2 yıl 1 ay, "Uzun namlulu silahı taşımaya yardım etmek" suçundan 2 yıl 1 ay olmak üzere 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti sanık C.H.'yu 'el bombasını satın alıp bulundurmak" suçundan 1 yıl 3 ay. "Uzun namlulu silahı satın almaya yardım etmek" suçundan2 yıl 1 ay olmak üzere 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan B.K " İzinsiz mermi bulundurmak" suçundan. B.O.için ise " silah ticareti yapmak ve patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından delil yetersizliği nedeniyle beraat kararı verdi.

12 Aralık 2008 günü meydana gelen olayda bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri İ.H'nin Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü mevkiindeki evinde yaptığı aramada 1 tabanca, Çınarlı Köyü'nde kümesin duvar kısmındaki toprağa gömülü halde kalaşnikof, şarjör ve 420 adet mermi ve 1 el bombası. H.A'nın Erdoğdu Mahallesi'ndeki evinde çamaşır makinesi ve fırında 8 adet el bombası, S.Ş'nin Ankara'da evinde yapılan aramada ise 1 tabanca ve av tüfeği ele geçirilmişti.

Öte yandan dosya daha önce Yargıtay'a gönderilmiş, dosyayı inceleyen Yargıtay sanıklardan İ.H. ile F.Ö.'nün haklarında verilen kararı onamış, diğer sanıklar hakkındaki kararı ise usül yönünden bozmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber