Yeni Şehir parkında hummalı çalışma

Bayburt Belediyesi bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çalışmalarını daha da hızlandırdı. Yeni Şehir Parkı'nda hummalı bir çalışma başlatan Bayburt Belediyesi, bir taraftan parkta yol çalışması yaparken diğer taraftan da temizlik çalışmalarını yürütüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Nisan 2013 21:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni Şehir parkında hummalı çalışma

Bayburt Belediyesi bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte çalışmalarını daha da hızlandırdı. Yeni Şehir Parkı'nda hummalı bir çalışma başlatan Bayburt Belediyesi, bir taraftan parkta yol çalışması yaparken diğer taraftan da temizlik çalışmalarını yürütüyor.

Yaklaşık 1000 metre uzunluğundaki yol üzerinde çift taraflı bordür çalışması ile birlikte yolda ıslah çalışması başlatan belediye, Yeni Şehir Parkı'nın girişinden başlamak suretiyle Şair Zihni Kent Ormanı ve Saklı Cennet"in kesiştiği bölgeye kadar olan yolu parke ile döşeyecek.

Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, baharın gelmesiyle birlikte hummalı çalışmaların startının verildiğini belirterek yaptığı açıklamada, "Rutin işleri biz çalışma olarak saymadığımız için baharla başlamış olan çalışma sezonunu başlatmış bulunuyoruz. Öncelikle şu anda içerisinde bulunduğumuz daha önce vatandaşlarımızın Yenişehir Parkı olarak bildiği; Şair Zihni Kent Ormanı'nın, Saklı Cennet'in, Sessiz Bahçe'nin, Metip projesinin, Çoruh nehri kenarındaki peyzaj çalışmasının ve taş tahkimat çalışmalarının başladığı noktadayız. Bayburt'ta ciddi manada mesire alanı sıkıntısı var olduğunu tespit ettikten sonra bunun çözümü yolunda çalışmalarımızı başlattık. Geçen hafta sonu ben burada yoktum ama olduğumuz alanda piknik yapan insanlarımızın yoğun olduğu bilgisini aldım. Attığımız adımın doğru olduğunu, vatandaşlarımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda hizmet etme halinde olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

İçerisinde 40 adet kamelya, bay-bayan mescit ve WC'ler, bir hizmet binası, 1200 metrekare büyüklüğünde Türkiye haritası şeklindeki havuzun da olduğu bir mekanı Bayburt'a kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Belediye Başkanı Polat açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Şair Zihni Kent Ormanı'nın bütün Bayburt'a hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda da daha önceki Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci bey tarafından yapılan Yeni Şehir Parkı'nın rehabilitasyon çalışmasını başlattık. Yenişehir Parkı'yla Şair Zihni Kent Ormanı arasındaki yolun kaldırım çalışmasını ve yol genişletme çalışmasını başlattık.

Yeşil park alanları ve mesire alanlarının daha da genişletilmesi yolunda çalışmalar yapıyoruz. Buraya daha önce dikilmiş ağaçlardan ancak 100-150 adeti kalmış durumda. Biz geçen yıl köprülü kavşakların yapıldığı alanlardaki ağaçları zarar vermeden sökerek buraya getirip diktik. ve şuanda burada 2000'e yakın yetişmiş ağaç bulunmaktadır. Bundan sonraki çalışmalarda da burası ciddi manada mesire alanı olacak. Kamelyaların boyamasını ve restore edilmesini yapacağız. Zeminin tamamını yeni konsepte göre toprakla düzlemek ve tasfiye etmek suretiyle insanlarımızın daha rahat daha huzurlu piknik yapmalarını temin edeceğiz. 2011 yılında Kalkınma Ajansı projesi olarak geçirdiğimiz Saklı Cennet projesi şu anda ihale aşamasında 2012 yılında yapmış olduğumuz projelerden de yine Saklı Cennet'in devamı olan Sessiz Bahçe projemizde bu sene kabul edildi. Burası Bayburt'un nefes aldığı yer olacak. Bayburt'ta yaşayanların ve Bayburt'a dönemsel olarak gelen hemşerilerimizin tatil köyleri, mesire alanları, piknik yerleri ve spor alanlarının olduğu bir yer olacak. Bu bölge Bayburt'un görünen yüzü, gülen yüzü ve insanımıza huzur veren yüzü haline gelecektir. Biz Çoruh üzerine projelerimizi yapmaya devam edeceğiz.

Bayburt'umuza ve ülkemize hayırlı olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber