Tosya'da 'Kutlu Doğum Evi' dualarla açıldı

Tosya'da, Bahar Eğitim Kurumları tarafından hazırlanan "Kutlu Doğum Evi" sergi açılışını dualar eşliğinde gerçekleşti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tosya'da 'Kutlu Doğum Evi' dualarla açıldı

Kutlu Doğum Evi'nin açılışına Kaymakam Mehmet Türköz, Ak Parti ilçe başkanı Naci Küçükmorkoç, Belediye başkanı Kazım Şahin, Müftü Mehmet Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, Tosya Vaizi Muhsin Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş, MHP İlçe Başkanı İsmail Yur, Yüksekokul Müdür Yardımcısı Niyazi Gümüş ve protokol üyelerinin yanı sıra iş adamı, memurlar ve halktan birçok kişi katıldı.

Serginin Kutlu Doğum Etkinlikleri çerçevesinde düzenlendiğini belirten Bahar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalender, "Hac kuraları sonrasında kutlu beldelerin maketlerinin Tosyalılarla buluştuğu bu anlamlı etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum. Kutsal mekanlara gidemeyenler ya da gidecek olanlar burada ön provasını yapabiliyorlar" şeklinde konuştu.

Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz'ın yaptığı duanın ardından açılışı yapılan sergiye ilgi büyüktü. Kutsal mekanları gören vatandaşlar duygusal yaşandı. Sakal-ı Şerifin de yer aldığı Kutlu Doğum Evi'nde Kabe, Hira Dağı, Uhut Savaşı alanı, Safa ve Merve tepeleri gibi kutsal mekanların maketlerinin yanı sıra kutsal emanetler ile ayet ve hadislerin yer aldığı stantlar yer alıyor. Sergiyi rehber eşliğinde gezen vatandaşlar sergi sonunda ziyaretçi defterine duygularını paylaşıyor. Serginin 15 Nisan 2013 gününe kadar herkese açık ve ücretsiz olacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber