Meclis taburunda uzlaşma formülü bulundu

Haber Giriş : 19 Aralık 2005 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASKER: A Blok'un yanındaki kullanılmayan binanın yıkımı için izin verecek. Vekiller için buraya hizmet binası yapılacak.
MECLİS: TBMM yönetimi, yıkılan binanın yerine tabur alanının içinde modern bir komutanlık binası inşa edecek.

TBMM kampusunda bulunan ve sık sık tartışma konusu yapılan askeri taburla ilgili olarak ?uzlaşma' formülü geliştirildi. TBMM yönetimi tarafından yapılan ilk gizli temaslar olumlu sonuç verdi. Proje hayata geçirilirse, taburun bir binası yıkılıp, vekillere ek hizmet binası yapılacak. AKP milletvekillerinin başlattığı, zaman zaman TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın katıldığı ?askeri tabur, Meclis bahçesinden çıksın veya küçültülsün' tartışmaları ile ilgili ilk adımlar atıldı. Gizli yürütülen temaslarda, TBMM yönetiminin de askeri kanatın da jest yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

İHTİYACI KARŞILAMIYOR

Halen milletvekili odalarının bulunduğu A ve B bloklar ihtiyacı karşılamaya yetmiyor. Oldukça küçük olan milletvekili odalarının genişletilmesi için yapılan proje ise bir türlü hayata geçirilemedi. A bloğun hemen yanında ise Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'na bağlı askeri taburun geniş alanı başlıyor. Yapılan ilk temaslarda, taburun, A bloğun hemen yanında olan ve fazla kullanılmayan binanın yıkılması gündeme geldi.

TABUR ALANI DARALACAK

Bu binanın yerine, milletvekilleri için 100 odalık ek hizmet binası yapılacak. Diğer binalardaki küçük vekil odaları da birleştirilerek genişletilebilecek. Böylece vekillerin çalışma binalarının hepsi birbirine yakın ve bağlantılı olacak. TBMM yönetimi, yıkılan binanın yerine taburun kalan alanının içine yeni ve daha modern bir komutanlık binası yapacak. Bu projeyle tabur alanı bir ölçüde daraltılırken, yeni hizmet binası için de yer bulunmuş olacak.

BAKANLIK SICAK BAKIYOR

İlk temaslarda olumlu sonuç alındı. Milli Savunma Bakanlığının bu şartlarda projenin gerçekleştirmesine sıcak baktığı belirtiliyor. Proje, Genelkurmay Başkanlığı'nın da onay vermesiyle hayata geçirilecek.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber