Diyanet, Hac onay belgelerini posta ile ulaştırdı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilk defa uygulamaya geçirdiği hacı aday belgelerinin adrese teslimi hacı adaylarını çok sevindirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Nisan 2013 20:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet, Hac onay belgelerini posta ile ulaştırdı

Diyanet İşleri Başkanlığı uygulamaya koyduğu "Hacca Gidebilir" belgelerinin adrese teslimi ile hacı adaylarının onay belgelerine ulaşmak için müftülük önünde oluşturduğu uzun kuyruklar son buldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı yeni uygulama ile artık hacı adaylarının müftülük önünde beklemeyecek olması hacı adaylarını sevindirdi.

HACI ADAYLARINDAN DİYANET'E TEŞEKKÜR

Yaşlı hacı adaylarının uzun kuyruklarda bekleme eziyetinden yeni uygulama ile kurtulduğunu bildiren Hac ve Umre Organizasyon Sorumlusu Hidayet Umut, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilk defa hayata geçirdiği bu uygulama ile ilgili şunları söyledi: "Hacı belgesine ulaşamayan birçok hacı adayımız, bizi arayıp belgelerine nasıl ulaşacaklarını soruyordu. Yaşlı hacı adaylarımızın müftülük önünde saatlerce beklemesi onları çok yoruyordu. Artık müftülük önünde oluşacak uzun kuyruklar sona erdi. Yaşlı hacı adaylarımız hacı belgelerinin adreslerine ulaştırılacak olmasından büyük mutluluk duyuyor." Diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başlattığı bu uygulamadan dolayı Diyanet'e çok teşekkür ettiklerini ifade eden Hidayet Umut, hacı adaylarını önünde hiçbir engel kalmadığını söyledi.

"KURADAN SONRA 3 GÜN İÇİNDE BELGEM ELİMDE OLDU"

Kütahya'dan hacca gidecek olan hacı adaylarından Ahmet Kaçar, hacı belgesinin evine gönderilmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirterek, " Kutsal topraklara gitmek isteyen birçok arkadaşım onca yaşına rağmen hacı belgelerine ulaşmak için saatlerce sırada bekliyor ve yoruluyordu. Ben Diyanet'in başlattığı bu uygulama ile hiç yorulmadım. Hacı belgem kura çekiminden sonra 3 gün içinde elime ulaştı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber